1880
Kies ook voor een design tv standaard
Gepubliceerd: 07-02-2022

Heb je onlangs een nieuwe televisie aangeschaft? Dan moet je natuurlijk nadenken over de manier waarop je je nieuwe toestel in het interieur wilt plaatsen. In de eerste instantie denk je vast aan een kastje of een televisiemeubel om je tv op te zetten. Of misschien een beugel waarmee je je televisie aan de wand kunt hangen.

Een design tv standaard is echter een interessant alternatief voor de gebruikelijke kastjes en beugels. Tv standaarden zijn meestal in hoogte verstelbaar, zodat je je toestel op de ideale kijkhoogte plaatst. Ook zijn veel van deze standaarden eenvoudig te verplaatsen, zodat je je televisie eenvoudig ergens anders neerzet.

Nooit meer last van je nek tijdens het televisiekijken

Je kent het vast wel; na een spannende filmmarathon of een avondje series kijken sta je op en heb je een vervelende kramp in je nek. Wanneer je televisietoestel enkele tientallen centimeters te hoog of te laag staat kijk je al gauw een beetje omhoog of omlaag. Je nek kan dit vaak prima hebben, maar vooral wanneer je veel en lang kijkt loop je het risico op een zeurende pijn. Met een design tv standaard los je dit probleem eenvoudig op. Veel standaarden zijn namelijk in hoogte verstelbaar. Er zijn zelfs exemplaren waarmee je met behulp van een afstandsbediening je televisie wat hoger of lager hangt.

Verplaats je televisie op een eenvoudige manier

Een design tv standaard maakt niet alleen verplaatsing van je scherm in de hoogte mogelijk, maar kan je televisie ook horizontaal verplaatsen. Het makkelijkst is dit natuurlijk met de televisiestandaard met wielen. Maar ook standaarden met een vlakke onderkant maken verplaatsing stukken makkelijker dan dit bijvoorbeeld met een kastje zou zijn. Nagenoeg alle televisie standaarden zijn hol van binnen. Dit biedt een ideale mogelijkheid voor het verbergen van de nodige kabels.

Hoe vind je de juiste tv standaard?

De meeste televisiestandaarden voor in huis worden tegenwoordig ontworpen door deskundige designers met oog voor schoonheid. Veel tv standaarden hebben een fraaie minimalistische uitstraling met bijvoorbeeld een witte of mat chrome kleur. Heb je liever dat de standaard opgaat in het interieur, dan kun je ook gaan voor een exemplaar in de kleur van de wand. Enkele televisiestandaarden zijn voorzien van een handige set planken of plateaus, waar je bijvoorbeeld een decoder en afstandsbedieningen kwijt kunt. Het leeuwendeel van de standaarden rust met een voet of een set wieltjes direct op de vloer. Er zijn echter ook modellen op de markt die je netjes weg kunt werken in een kast.

Misschien wel het belangrijkste criterium voor je nieuwe design tv standaard is niet zozeer het uiterlijk, maar de draagcapaciteit ervan. Kijk dus zeker even naar het gewicht van je televisietoestel voordat je een tv standaard in huis haalt. Wat vaak samenhangt met het gewicht van je televisie is het formaat ervan. Doorgaans heeft een tv standaard een maximum formaat televisie dat hij kan dragen. Houd je niet of onvoldoende rekening met deze aspecten, dan loop je het risico dat je tv niet in de standaard past. Daarnaast kan het bij overbelasting voorkomen dat de stellage omvalt of afbreekt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide