1556
Eclectische woonstijl
Gepubliceerd: 09-10-2021 Laatste update: 17-09-2021

Wellicht sta je er niet iedere dag bij stil, maar in je huis gebeuren de meest dierbare momenten in het leven. Van pure liefde tot misschien wel intens verdriet, alles komt voorbij binnen die vier muren. Persoonlijk vinden wij dit aspect ook altijd het meeste lastige wanneer wij verhuizen.

We hebben in het oude huis kinderen zien opgroeien, de slappe lach gehad met goede vrienden en romantische momenten beleefd. Het achterlaten van de fysieke plek is vaak niet lastig, maar het emotioneel achterlaten van alle herinneringen is even slikken.

Hoe je toch een stukje van deze momenten meeneemt bínnen de trends van dit moment, dat gaan wij  je verklappen!

Grijp herinneringen vast

Een fijn interieur kan het woongenot enorm versterken, maar wij zien toch soms dat mensen kiezen voor één stijl binnen de inrichting van een huis. Het gevoel dat we in de Ikea lopen overkomt ons dan af en toe.

Dit is jammer, want een huis kan ook een weerspiegeling zijn van jou, je gezin en jullie geschiedenis. Dat je hiervoor niet hoeft te kiezen voor één stijl, kleur of smaak toont de eclectische interieur trend aan. Wij leggen uit hoe jij deze naar binnen haalt.

Authentiek én hip wonen

Een eclectisch interieur is een mix van diverse stijlen. Door deze creatief te gebruiken, creëer je een eigentijds huis zonder dat het op een kringloopwinkel lijkt. Kies als uitgangspunt bijvoorbeeld een aantal vaste trendkleuren en werk binnen dit frame.

Het gebruik van veel groen, zowel letterlijk in de vorm van groene muren als figuurlijk met bloemen en planten, is bijvoorbeeld een grote trend momenteel. Wanneer je dit als uitgangspunt neemt en vervolgens combineert met materialen en kleuren die goed combineren met groen krijg je een prachtig geheel.

Kijk je oma lief aan

Het gebruik van vintage meubeltjes is bij deze stijl zeer geschikt. Bij het eerder genoemde groen staan bijvoorbeeld hout, staal, andere tinten groen en warm wit ontzettend mooi. Die oude houten schoolbank kun je dus leuk combineren met een witte, moderne eettafel.

Ook het oude kastje van je oma kun je zo stylish integreren in je interieur. Door deze te voorzien van een vers laagje verf in de kleur wit of groen, past hij perfect in jouw eclectische interieur. En je zult zien, elke keer wanneer jij naar het kastje kijkt denk je terug aan de mooie herinneringen die jij samen met je oma hebt gemaakt. En het leuke is, ze verhuist gewoon gezellig mee vanaf nu!

Een modern persoonlijk museum

Kortom, met de eclectische stijl maak jij van je huis een vat vol herinneringen die je eenvoudig mee kunt nemen wanneer je een nieuw stulpje hebt gevonden. Zo woon jij volgens de laatste trends zonder dat je in een kringloopwinkel óf showroom woont. Eigenlijk maak je met deze stijl van jouw huis een persoonlijk museum maar wel volgens de laatste trends! Hoe leuk is dat!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide