1594
Je zolderkamer als kantoor inrichten: 5 tips
Gepubliceerd: 13-12-2018 Laatste update: 18-01-2023

Ben jij een van de geluksvogels die een zolderkamer overheeft en deze tot kantoor in kan richten? Dan ben je hier aan het goede adres. In dit artikel geven we namelijk allerlei leuke, handige en praktische tips die ervoor zorgen dat jouw zolderkamer in no-time omgetoverd is tot het perfecte thuiskantoor.

  1. Tweedehands meubelstukken

Neem de tijd om (online) marktplaatsen af te struinen naar tweedehands meubelstukken, en schakel ook je netwerk in. Je weet maar nooit wie er ergens nog een oud bureau heeft staan waar ze graag vanaf willen. Die tweedehands, of ‘vintage’ meubelstukken kunnen in een handomdraai een compleet nieuwe look hebben. Het bespaart je geld, geeft je kantoor direct karakter en is ook nog eens lekker duurzaam.

  1. Nieuwe apparatuur

Nu je wat geld hebt kunnen besparen op de meubelstukken, heb je wat budget over om aan apparatuur te besteden. Een goed functionerende computer, laptop of printer is natuurlijk ontzettend belangrijk om de dagelijkse werkzaamheden goed voort te kunnen zetten. Sluit ook meteen een printabonnement af om je niet langer zorgen te hoeven maken over het vervangen van cartridges en tegelijkertijd wat geld te besparen. Alle kleine beetjes helpen!

  1. Planten en bloemen

Niets zo belangrijk (en sfeermakend) als voldoende planten en bloemen in je kantoorruimte. Ze zorgen ervoor dat de luchtkwaliteit goed blijft en maken het makkelijker je te concentreren. Het is al meerdere malen bewezen dat planten een goede invloed hebben op de werkprestaties. En daarbij ziet het er ontzettend fijn uit natuurlijk!

  1. Kamerschermen en afscheidingen

Een zolderkamer heeft vaak best wat ruimte. Probeer dan ook zoveel mogelijk afscheidingen te maken. Gebruik hier kamerschermen voor of grote kasten om op deze manier een natuurlijk ogende afscheiding in de ruimte te maken. Zet je bureau bijvoorbeeld tegen een grote bank aan: het bureau is om te werken, de bank is om even te ontspannen met een kopje koffie.

  1. Decoreer, maar niet te persoonlijk

Sfeer en decoratie zijn op het kantoor net zo belangrijk als in de rest van het huis. Maar de decoratie mag wel net wat anders zijn. Probeer persoonlijke items en foto’s te vermijden, maar houdt het gewoon lekker zakelijk. Hang wat inspirerende spreuken op, een aantal mooie schilderijen of wat fijne sfeerverlichting. Maak qua inrichting en design wel een duidelijk verschil met de rest van de woning. Op die manier maak je het verschil tussen werk en wonen makkelijker en duidelijk voor iedereen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide