3681
Je dierbaren herdenken in je interieur
Gepubliceerd: 30-01-2019 Laatste update: 18-01-2023

Wanneer een dierbare is overleden, heb je veel dingen om over na te denken. Natuurlijk wil je diegene zo goed mogelijk herdenken. Veel mensen vinden het moeilijk om dit te doen in huis. Want waar en hoe doe je dat zo goed en mooi mogelijk? Dit zijn 5 tips om je dierbaren te herdenken in je interieur.

 

1. Herinnering aan de uitvaart / crematie

De uitvaart of crematie is een emotionele gebeurtenis. Het is goed om daar een tastbare herinnering van te bewaren. Misschien is het mogelijk dat je het rouwboeket mee naar huis neemt. Je kunt het dan thuis drogen en bewaren. De foto van de overledene en het gastenboek zijn ook mooie herinneringen aan deze dag.

2. Een bijzondere plaats

Misschien vind je het mooi om in huis een speciale plek in te richten voor de overledene. Je kunt bijvoorbeeld een plank in de kast gebruiken. Hier zet je een foto van de overledene met andere dierbare herinneringen. Je kunt er eventueel ook een kaarsje neerzetten en dat aansteken als je daar behoefte aan hebt. Wil je een grotere plaats geven aan het herinneren van dierbaren? Dan kan het helpen om interieuradvies te vragen. Je krijgt dan gericht advies hoe je een gedenkhoek kunt verwerken in je interieur.

3. Herinnering in foto’s

Foto’s kun je mooi verwerken in je interieur. Je kunt bijvoorbeeld een plaats aan de muur reserveren en daar foto’s van dierbaren ophangen. Heb je liever niet dat de gezichten je steeds aanstaren, dan kun je ook kiezen voor een mooi fotoboek. Maak een boek met een mooie omslag en geef dat een duidelijke plaats in de kamer. Zo heb je de foto’s bij de hand, maar word je er niet zo mee geconfronteerd.

4. Een mooie tekst

Waarschijnlijk had de overleden dierbare een aantal vaste uitspraken. Of teksten of liedjes waar hij/zij erg van hield. Of je herinnert je een mooie tekst van de uitvaart of crematie. Er is altijd wel een tekst die past bij degene die je wilt herdenken. Je kunt zo’n tekst mooi opmaken of laten drukken op canvas, hout of aluminium. Vervolgens verwerk je deze tekst in je interieur. Zo kun je diegene herdenken terwijl alleen jij de diepere betekenis van die tekst kent.

5. De urn

Als laatste is er bij crematie natuurlijk de urn. Als de overledene dicht bij je staat, krijg je waarschijnlijk ook een urn met (een deel van) de as. De urn kan een mooie plaats in huis of in de tuin krijgen. Zelfs als de as wordt uitgestrooid, blijft de urn een mooi gedenkteken waarmee je je geliefde kunt herdenken.

Een dierbare herdenken in je interieur kan op verschillende manieren. Je kunt gaan voor een opvallend plekje waar je herinneringen plaatst of een mooie foto aan de wand. Maar het kan ook minder opvallend, bijvoorbeeld met een tekst aan de muur of een fotoboek in de kast. Zo kun je de overledene altijd herdenken met iets moois dat goed bij je eigen stijl past en dat bovendien mooi is in je interieur.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide