1336
Hoe maak je een woning unieker?
Gepubliceerd: 22-10-2021

In dit artikel gaan we dieper in op het zelf creëren van decoraties. Neem bijvoorbeeld handgemaakte raambekleding, behangpapier en verlichting die de woning uniek maken en waardoor je thuis tot rust komt. Waar je gasten ontvangt en samen met het gezin geniet van een unieke en creatieve omgeving.

Een tip die je alvast verder kan helpen bij je project? Kijk eens naar botanische wallpapers!

Zelf aan de slag | Enkele creatieve tips

Een sfeervolle aromalamp maken:ontzettend eenvoudig, maar zo betoverend! Maak gebruik van een glazen pot, versieringen (bijvoorbeeld bloemen, dennenappels of mooie kiezelstenen), kaarsen, water, plantaardige olie en etherische oliën.

Een wandkapstok van deurknoppen: beschadigde of verouderde deurknoppen lijken op het eerste zicht nutteloos. Niets is minder waar, want het mechanisme mag dan wel kapot zijn, de deurknop zelf vindt een tweede leven als kapstok! De gaatjes zitten er al in, nu nog een paar schroefjes en met een plankje hout heb je in een handomdraai een uniek stuk om je jassen, paraplu's, of sjaals aan op te hangen.

Life is Music: heb je oude vinylplaten rondslingeren die stof verzamelen? Gooi ze niet weg! Maak er in plaats daarvan een geweldige wanddecoratie van.

Afgesneden boomstammen: ideaal om je keukenmeubels of werkblad tegen hoge temperaturen te beschermen.

Bekleed oude meubels: een lapje hier, een bekleding daar en die oude sofa wordt nieuw leven ingeblazen met hier een daar een kussen of deken.

Raambekleding | Een onmisbaar accessoire

Een huis zonder raambekleding ziet er onafgewerkt en goedkoop uit. Gelukkig is er ook budgetvriendelijke raambekleding om wat elegantie aan je huis toe te voegen en je de broodnodige privacy te geven!

Bij raambekleding wil je slimme keuzes maken. Kies je ongevoerde dunne materialen, dan is dat vaak de goedkoopste optie. Zijn draperieën niets voor jou, probeer dan geweven bamboegordijnen of houten jaloezieën.

Aangeklede ramen maken dat je huis er elegant en goed ontworpen uitziet.

Behangpapier | Kijk eens naar botanische wallpapers!

De beste manier om tot rust te komen is in de natuur, weg van het drukke stadsleven, lawaai en vervuiling. Soms makkelijker gezegd dan gedaan, als je midden in de stad woont.

Maar … wat als je de natuur in huis kan brengen?

Allereerst met voldoende planten om je interieur mee te verrijken. Kijk ook eens naar botanische wallpapers, bekend als natuurbehang of fotobehang van de natuur.Breng een tropische achtergrond in je leven en verdwaal met je gedachten, ver weg van dagelijkse zorgen en stress.

Verlichting | Voor de juiste kiezen, maakt het verschil

De meeste aannemers kiezen standaard verlichtingsarmaturen. Wil je meer elegantie? Kies dan voor design verlichtingsarmaturen of ga voor de standaard kroonluchter. Gelukkig zijn er trucs die je kunt toepassen om de high-end look te krijgen zonder de high-end prijs.

Begin met op rommelmarkten en in tweedehands winkels te kijken. Je krijgt er een uniek stuk voor een budgetvriendelijke prijs. Zorg bovendien voor verschillende lichtbronnen, waaronder tafellampen, staande lampen en zo het hele huis een elegant en uniek gevoel te geven.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide