2039
Hoe maak ik het romantisch voor een date bij mij thuis? 5 Tips
Gepubliceerd: 16-04-2019
Heb je iemand bij je thuis uitgenodigd voor een date? Dan vergroot je de kans op een succesvol afspraakje aanzienlijk door je huis extra romantisch te maken. Met de volgende 5 eenvoudige tips zorg je dat de sfeer meteen goed is, zodat je romantische avondje eigenlijk al niet meer stuk kan!

Tip 1: Ruim eerst je huis goed op
Hoe meer rommel in huis, hoe meer je date wordt afgeleid van de romantische sfeer die je hebt gecreëerd. Voor je ook maar iets anders doet is het daarom belangrijk om je huis netjes op te ruimen. En als je toch bezig bent is het natuurlijk ook een goed idee om even een stofdoekje door het huis te halen.

Dit lijkt een open deur, maar er zijn veel mensen die door de zenuwen voor een eerste date de simpelste dingen vergeten. Deze en andere flaters voorkomen? Bekijk dan deze 10 tips met wat je wel en juist niet moet doen tijdens een eerste date.

Tip 2: Kook een lekkere maaltijd
Wanneer je een romantisch afspraakje bij je thuis hebt ligt het natuurlijk voor de hand om lekker te gaan koken voor je date. Wanneer je geen sterrenchef bent is het wel handig om het jezelf niet al te moeilijk te maken. Kies bijvoorbeeld een maaltijd die je voor een groot deel van tevoren klaar kunt maken zodat je niet tijdenlang in de keuken hoeft te staan. En gerechten kiezen die niet al te zwaar op de maag liggen is ook altijd een goed idee.

Tip 3: Steek de open haard aan
Wanneer je een open haard of een houtkachel hebt ligt het natuurlijk voor de hand om die aan te steken, want er is niets zo romantisch als dineren bij een knapperend haardvuur. Zorg dat je het vuur al goed hebt opgestookt voordat je date arriveert, dan hoef je daarna niet meer met lucifers te stuntelen maar alleen nog af en toe een nieuw blok hout op het vuur te doen.

Tip 4: Zet kaarsen op tafel
Natuurlijk zet je ook een paar brandende kaarsen op tafel. Niet alleen omdat dat toch wel een beetje hoort bij een romantisch diner, maar ook omdat ze een zacht geel licht verspreiden waar veel mensen zich direct prettig bij voelen. Wordt het met alleen die kaarsen wat te donker in de kamer? Doe dan ook gewoon een schemerlampje aan.

Tip 5: Doe wat romantische muziek op
Muziek bepaalt direct de sfeer in huis en dat geldt dus ook voor een romantisch afspraakje. Zet je favoriete romantische liedjes op of kies heel makkelijk voor een romantische afspeellijst op Spotify. Uiteraard is klassieke muziek altijd een goede keuze. Pas wel een beetje op met het volume, want als je plaatsneemt aan tafel overstemt de muziek al snel de conversatie en dan schiet je het doel voorbij.

Heb je bovenstaande tips ter harte genomen en was je eerste date bij je thuis een succes? Dan vind je hier ook allerlei https://www.dik.nl/liefde/50-leuke-date-ideeen/!
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide