676
Zo kies jij de juiste gietvloer
Designvloeren, epoxyvloeren, troffelvloeren….Je kunt tegenwoordig uit behoorlijk veel gietvloeren kiezen. Dan kan het nog een hele uitdaging zijn om de juiste variant uit te zoeken. Want voor welk materiaal kies je? En welke eigenschappen hebben deze materialen? Maak het jezelf daarom niet al te moeilijk en schakel een specialist in. Daarnaast geven wij je een aantal richtlijnen waar je op kunt letten in je zoektocht naar de juiste gietvloer.

In welke ruimte wordt de vloer gelegd?
Onder de noemer ‘gietvloer’ vallen dus een groot aantal verschillende vloeren. En deze hebben allemaal weer verschillende eigenschappen. Daarom is het goed om van tevoren goed te bepalen in welke ruimte de vloer komt te liggen en met wat voor omstandigheden je hier te maken krijgt. De ondergrond in een fabriekshal krijgt bijvoorbeeld met een veel hogere belasting te maken dan de vloer in een woonkamer. En ook in een woning kan het weer verschillen per ruimte. In de woonkamer is er sprake van een lage luchtvochtigheid, maar de badkamer is juist weer een hele vochtige ruimte. Vaak kunnen in een woning of kantoor dit soort verschillen ook opgelost worden door de gietvloer te voorzien van een beschermende coating (gekleurd of transparant).

Gietvloer voor industriële omgeving
Een voorbeeld van verschillende eigenschappen waar een gietvloer aan moet voldoen is wanneer deze moet dienen als ondergrond voor een fabriekshal. Hier kan gewerkt worden met chemische stoffen die de vloer kunnen beschadigen. In dit geval is een gietvloer van polyurethaan het meest geschikt. Het urethaan in deze vloer is bestand tegen de bijtende chemicaliën, waardoor de ondergrond vlekkeloos blijft. Houd er wel rekening mee dat deze gietvloer dan weer minder geschikt is voor langdurige hoge belasting.

Gietvloer voor hoge belasting
Wanneer de gietvloer dus wel bestand moet zijn tegen een hoge belasting, is een gietvloer van epoxy de beste optie. Deze vloer hoor je dan ook vaak voorbijkomen wanneer het gaat over industriële vloeren. Door de samenstelling, de hardheid en de dikte van het materiaal is een epoxyvloer prima bestand tegen zware verkeersbelasting en grote machines. Daarnaast is deze ondergrond ook vloeistofdicht. Hierdoor gaat ook deze vloer zeer lang mee. Kijk bijvoorbeeld eens op GietvloerRotterdam.nl wat voor uitstraling deze vloeren kunnen geven aan een (bedrijfs)ruimte.

De juiste uitstraling
Naast de verschillende eigenschappen van de gietvloeren, is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de uitstraling. Wanneer je een groot liefhebber bent van de industriële look, maar liever geen echte betonnen vloer wilt is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor een betonlook gietvloer (kijk voor voorbeelden van deze vloer op Gietvloerbetonlook.nl). Zo voelt de ondergrond minder koud aan, maar oogt het toch als echt beton. Daarnaast is het mogelijk om door middel van verschillende coatings de juiste uitstraling te creëren. Zo kan zelfs het logo van het bedrijf verwerkt worden als echte blikvanger van jouw bedrijfsruimte.

Onze partners