Gepubliceerd: 22-01-2021 14:13
2586
Groen in je interieur

Groen in je interieur, het is weer helemaal hip. We zijn steeds meer bezig met het creëren van een natuurlijke omgeving in huis. Groen is een kleur die daar naadloos bij past. Deze kleur is onder te verdelen in heel veel tinten: van vrolijk appeltjesgroen tot donker olijfgroen. De kleur groen heeft effect op de uitstraling van je interieur, maar ook op je gemoed. In dit artikel lees je er meer over.

Groene muren

Groene wanden zorgen ervoor dat de basis van je interieur rust en ruimte uitstraalt. Je kunt dit combineren met allerlei natuurlijke materialen voor een mooie balans. Wanneer je voor lichtgroene muurverf kiest, heeft dit een ander effect dan wanneer je voor donkergroen gaat. Elke tint heeft een geheel eigen uitstraling, maar de keuze daarvoor hangt af van jouw persoonlijke smaak. Inspiratie opdoen? Kijk dan eens naar de groene verf van Little Greene.

Wat is het effect van een groen interieur?

De kleur groen zorgt voor evenwicht. Het brengt je interieur in balans en zorgt voor rust. Groen doet ons aan de natuur denken en dat zorgt voor een ontspannen gevoel. Je komt er helemaal door tot jezelf. De kleur zou bovendien een positief effect hebben op stress. Daardoor is het niet alleen een ideale kleur voor de woonkamer, maar ook voor een werkkamer of kantoor.

banner-woontrends-2024-mag.png

Groen combineren in je interieur

Vraag je je nu af waarmee je groen kunt combineren? Eerder noemden we al de natuurlijke materialen, maar er is nog meer. Je kunt het namelijk perfect combineren met goudkleurige accessoires. Zo geef je je interieur echt een chic accent. Verder kun je het niet alleen combineren met donkere kleuren, zoals donkerbruin, maar ook met licht. Op die manier creëer je eenvoudig nog meer ruimte.

Wees creatief

De tijd van effen geverfde muren laten we langzaam achter ons. Patronen en andere creatieve uitlatingen zijn helemaal hip. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een wand gedeeltelijk te verven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wand in gebroken wit met een olijfgroene baan in het midden. Op die manier is de kleur niet overheersend, maar profiteer je wel van de positieve effecten.

Natuurlijk groen in je interieur

Groene wanden zijn uiteraard al een goed begin en er zijn ook talloze groene accessoires te bedenken, zoals kussens. Maar ook natuurlijk groen mag niet ontbreken aan je interieur. Planten zijn hip en er zijn veel planten die niet zoveel verzorging nodig hebben. Denk hierbij aan een graslelie of ficus. Ook luchtzuiverende planten, zoals de calathea, zijn aan te raden. Zo ontstaat er een speelse mix van natuur en interieur!

Voor meer informatie kijk eens op de website van www.littlegreene.nl

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide