2533
Efficiënt thuiswerken? Zo maak je het zo leuk mogelijk
Gepubliceerd: 23-10-2020 Laatste update: 31-07-2021

We werken allemaal steeds meer thuis. Moet jij ook van je baas vanuit je woning werken, maar vind je het lastig om je te concentreren? Wil je graag zo efficiënt mogelijk aan de slag, en wil je (ook al zit je misschien aan de keukentafel) ook gewoon werken vanaf een leuke werkplek? Dat snappen we, en daarom zetten we in dit artikel op een rij hoe je thuiswerken zo functioneel én plezier mogelijk kunt maken. Zo heb je eigenlijk helemaal geen zin meer om nog naar kantoor te gaan!

Zo richt jij je thuiswerkplek in
Thuis werken kan best een uitdaging lijken. Je hebt misschien weinig privacy, je huisgenoten of kids lopen ook rond in huis, of je hebt weinig ruimte in je interieur voor een thuiskantoor… Gelukkig zijn er allerlei handige trucjes om deze uitdagingen te tackelen. Als je er de ruimte voor hebt, plaats je een bureau in een kamer buiten de woonkamer. Zo kun je lekker de deur achter je dicht trekken en word je niet gestoord als je midden in een digitale meeting zit. Is dat geen optie? Maak dan duidelijke afspraken met je gezinsleden: koptelefoon op is niet storen, bijvoorbeeld. Om thuis geen ruzie te krijgen én om werk van privé te scheiden is het fijn om na werktijd je bureau accessoires echt weg te kunnen leggen en mogelijkheden voor opbergen te bedenken. Gelukkig kun je kiezen uit een toffe mand, opbergdoos of bureau organizer om zo efficiënt mogelijk te werken. Een schoon bureau werkt veel fijner!

Een gezonde werkplek, een gezond resultaat
Een ander belangrijk punt: is je (geïmproviseerde) werkplek ook een gezonde werkplek? Een goede hoeveelheid licht is bijvoorbeeld wel zo fijn voor je ogen. Met een kleurige bureaulamp sla je twee vliegen in één klap: je kunt alles goed lezen, en je werkplek is meteen een stuk vrolijker. Een goede houding is ook cruciaal – ga daarom voor een goede bureaustoel of misschien zelfs een zitbal, zodat je geen last van je rug zult krijgen. Vergeet ook niet te bewegen en af en toe even van houding te veranderen: met een laptop kun je ook lekker even in de tuin werken, of even gaan staan achter de bar op je balkon. Heerlijk!

Op kantoor én thuis mooi
Heb je alles wat je nodig hebt in je thuiskantoor, maar wil je de boel graag een beetje opfleuren? Kies dan voor mooie woonaccessoires om je werkplek functioneel maar ook eigen te maken. Een mooi schilderij boven je gloednieuwe bureau, een prachtig beeldje of heerlijke geurkaarsen: wat is de kers op jouw thuiskantoor-taart?inspiratiebrochures1.png


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide