1109
Een vakantiehuis verhuren? Lees deze tips!
Gepubliceerd: 25-11-2019

Heb jij een tweede huis dat je als vakantiehuis gebruikt en wil je deze graag verhuren wanneer je er zelf niet bent? Dat is erg logisch! Het zou leuk zijn om er ook nog iets aan te verdienen, maar wanneer je quitte speelt met het verhuur is dat natuurlijk ook erg prettig.

 


Daarom krijg je hier een aantal handige tips om jouw vakantiehuis te verhuren, bijvoorbeeld als groepsaccommodatie 10 personen!

Geef duidelijke informatie

Zeker wanneer je het huis zelf ook graag gebruikt is het belangrijk dat je duidelijk aangeeft wat er wel en niet mogelijk is in de woning. Wanneer je bijvoorbeeld niet nadrukkelijk vermeldt dat een vrijgezellenfeest niet is toegestaan, dan is er altijd een kans dat jouw vakantiehuis hiervoor wordt gebruikt en in puin wordt achtergelaten. Denk dus goed na over het type vakantieganger waar je je vakantiehuis aan wilt verhuren!

Maak goede foto’s

Zelf weet je natuurlijk heel erg goed waarom jouw vakantiehuis zo mooi is. Je hebt in je hoofd een volledig beeld van zowel de binnen als de buitenkant van je vakantiehuisje en ook de omgeving is je niet vreemd. Voor een potentiële huurder geldt dit echter niet! Zorg er dus voor dat hij of zij aan de foto’s goed kunnen zien waarom jouw vakantiehuis zo’n fijne plek is.

Plaats informatie in het huis

Voor vakantiegangers is het prettig wanneer je een informatieboekje in het vakantiehuis legt waarin leuke activiteiten en mogelijkheden uit de omgeving staan. Zij kunnen op basis van die informatie in ieder geval hun eerste dagen volplannen met leuke dingen, zonder dat ze heel lang moeten zoeken naar de leukste dingen om te doen!

Niet te duur, niet te goedkoop

De prijs is belangrijk. Je wil niet te weinig vragen, maar ook zeker niet teveel. Bekijk goed welke prijzen andere vakantiehuizen in de omgeving rekenen en speel daarop in. Wanneer je de andere huisjes vergelijkt met die van jou krijg je namelijk al vrij snel een goed idee van een redelijke prijs! Dit zorgt ervoor dat je een mooi bedrag ontvangt en dat potentiële vakantiegangers jouw huisje niet overslaan omdat het te duur is voor hen.

Geniet ervan en besteedt eventueel wat werk uit

Wil je wel verhuren, maar niet zelf schoonmaken of ander werk hebben aan het verhuren? Dan kun je dit eventueel ook uit handen geven aan een gespecialiseerde partij of iemand die je vertrouwd. Je houdt er dan minder geld aan over maar je hoeft zelf niets meer te doen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide