1148
Een strak interieur; hier kun je mee beginnen!
Gepubliceerd: 18-11-2021

Tegenwoordig zijn de opruimcoaches niet meer aan te slepen en draait bijna elk televisieprogramma om het huishouden en interieur. Men wil rust in het interieur en ontdoen van zoveel mogelijk spullen. Dat is natuurlijk niet heel gek, als je bedenkt hoeveel we per persoon verzamelen elk jaar. Ons huis wordt voller en voller en op een gegeven moment is het gewoon klaar. Het wordt tijd om alle troep uit het raam te gooien en een strak interieur te creëren. We geven je graag een paar tips hoe je dit het beste kunt doen!

Fix de basis

Om een strak interieur te bewerkstelligen moet je starten met de basis. Je kunt namelijk je meubilair nog zo strak in de lak zetten, dat heeft geen zin als je vloeren, muren en het plafond er niet uit zien. Waarschijnlijk is het al een tijdje geleden sinds je de muren voor het laatst een schilderbeurt hebt gegeven, laat staan een stucadoor er kritisch naar hebt laten kijken. Strakke muren zonder gaten, krassen en deuken zijn het begin van een gelikt interieur. Wellicht eens tijd om de muren en het plafond nieuw leven in te blazen?

Beoordeel je meubilair

Nu je de basis flink aangepakt hebt, is het tijd om de inrichting eens kritisch te bekijken. Hoe lang heb je je banken en tafels al? Zien ze er nog goed uit en word je nog steeds blij van de stijl? Zo ja, helemaal goed! Je kunt door naar de volgende stap. Zo niet, dan is het tijd om je meubilair flink aan te pakken. Dat betekent niet direct dat alles naar het grofvuil kan, maar je kunt wel wat aanpassingen maken. Wil je je bank opnieuw laten stofferen, zodat deze weer als nieuw lijkt? Of kan je houten tafel een goede beits of lakje wel gebruiken, om de gebruikssporen te verminderen? Op deze manier kun je nieuw leven blazen in je oude meubels, waardoor het geheel wat strakker wordt.

Weg met de troep

Zijn je meubels echt niet meer te redden? Dan is nu het moment om nieuwe aan te schaffen. Laat je inspireren door stylisten in woonprogramma’s of magazines, zodat je een supermodern en strak interieur kunt maken voor bij jou thuis. Ook is het belangrijk om flink te ontspullen en spullen weg te doen die je al jaren niet aangeraakt hebt. Zo voorkom je dat je huis vol komt te staan met troep, wat een strak interieur in de weg staat.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide