10456
Een muziekkamer inrichting: 5 tips
Gepubliceerd: 08-10-2018 Laatste update: 02-03-2023

Muziek fans opgelet! Het is tijd om je muziekkamer in te gaan richten. Of je nu een talentvolle tiener in huis hebt die besloten heeft zijn of haar leven aan de muziek te wijden, je partner graag een keer een drumsolo speelt, of je zelf actief bezig bent op de gitaar. Een muziekkamer kan het hele gezin veel plezier en gezelligheid brengen. Maar hoe richt je zo’n muziekkamer nu in, en waar moet je op letten? Je leest het hier.

  1. Onbezorgd genieten

Het geeft natuurlijk geen fijn gevoel als je zoon op de piano aan het tingelen is, en er vervolgens een glas water overheen valt. Nu is de schade al vervelend genoeg, maar wanneer deze schade hoog in de kosten loopt wordt het al snel een stressvolle aangelegenheid. Al deze dure instrumenten en apparatuur vragen natuurlijk wel om een aantal belangrijke voorzorgsmaatregelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een goede inboedel- of opstalverzekering met de juiste dekking, en laat natuurlijk alleen bezoekers binnen die een goede aansprakelijkheidsverzekering op hun naam hebben staan! Zo weet je zeker dat jouw dure instrumenten veilig, en verzekerd zijn.

  1. Wat komt waar

Nu alle administratieve zaken geregeld zijn, is het tijd om een plan te maken. Welke instrument komt waar, en hoe kun je de ruimte optimaal benutten? Maak eventueel een ruwe schets van de ruimte en vergeet vooral niet om even goed te meten; zo weet je zeker dat alles past.

WIN-VLOERKLEED.png

  1. Goede isolatie

Muziek brengt een huis tot leven, maar het kan af en toe ook erg vervelend zijn. Zit je net op je gemakje een boek te lezen, beginnen die drums ineens weer te rommelen. Neem dus zeker even de tijd om de muziekkamer extra te isoleren. Heb je geen zin of tijd om muren open te breken? Bevestig dan gewoon wat isolatiemateriaal aan de zijwanden van de muren: het ziet er misschien wat minder leuk uit, maar het werkt wel!

  1. Interieurstijl bepalen

Een muziekkamer heeft natuurlijk zo zijn eigen interieurstijl nodig. Een vintage stijl kan bijvoorbeeld ontzettend goed voelen bij een muzikant die maar al te graag naar de Rolling Stones of de Beatles luistert. De klassieke pianist zal zich daarentegen beter voelen in een modern interieur.

  1. Energie besparen

Al die instrumenten vragen natuurlijk om veel energie. Probeer dan ook op andere manieren energie te besparen. Zorg dat alle apparatuur volledig uitgeschakeld is wanneer het niet gebruikt wordt, en vervang oude halogeen of gloeilampen voor LED verlichting. Alle beetjes helpen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide