3783
De woonkamer inrichten: zo zorg je voor rust
Gepubliceerd: 13-06-2019 Laatste update: 02-09-2020

Je hebt allerlei wilde plannen voor een prachtig, nieuw interieur. Maar zodra je de meubels in een virtuele wereld bij elkaar zet, zie je ineens dat de harmonie ver te zoeken is. Terwijl je zo graag wil thuiskomen in een oase van rust! Houd onderstaande tips in je achterhoofd en probeer het nog eens: een rustige, ontspannen woonkamer is niet zo moeilijk te creëren.

 

Het kleurenpalet
Zorg dat de basis van je interieur rust uitstraalt met een harmonieus kleurenpalet. Geef de grote oppervlakten in je woonkamer een neutrale en sobere kleur: roomwit, beige, zandkleur, lichtgrijs, etc. Als de muren en grootste meubels in je woonruimte deze rustige basis vormen, kun je prima met kleuraccenten een persoonlijke touch aanbrengen!

Welke stijl?
Sommige woonstijlen stralen meer rust uit dan andere. De landelijke woonstijl geeft een knus gevoel van thuiskomen; de natuurlijke materialen maken ons kalm. Maar ook een design interieur is perfect om in te ontspannen. Design banken, fauteuils en kasten stralen eenvoud uit zonder saai te zijn; ze ogen strak zonder een hard karakter. Designklassiekers zoals de Eameschair geven je interieur stijl en bewaren tegelijkertijd de harmonie. Het merk Vitra kent veel van dit soort designklassiekers.

Kies je meubels met zorg
Met de grotere meubels breng je evenwicht aan in je interieur. Zorg er daarom voor dat deze bij elkaar passen qua stijl, vorm en kleurtint. Vervolgens kun je net zo lang gaan schuiven totdat je een rustig gevoel krijgt bij je interieur!

Veel opbergruimte
Wanneer alle losse rommeltjes een vaste plek in huis hebben, is de kans groot dat je ze daar ook daadwerkelijk opruimt! Wandkasten, dressoirs en salontafels met opbergruimte zijn daarom heel belangrijk voor rust in huis. Kies bij voorkeur voor kasten met deuren en lades, zodat je rommel uit het zicht is. Voor de gezelligheid en je mooiste decoraties kun je een strakke design kast kiezen waarin je een bescheiden aantal accessoires uitstalt.

Televisie uit zicht
Hoewel het met de breedbeeldschermen van nu een steeds grotere uitdaging wordt, loont het om de televisie uit het zicht te zetten. In een aparte hoek van de kamer bijvoorbeeld, zodat je er niet steeds tegen aan kijkt. Of in een afsluitbare televisiekast, al dan niet op maat gemaakt. Zo bewaar je het evenwicht in je interieur en grijp je nét iets minder vaak naar die afstandsbediening! Van een avondje lezen, muziek luisteren of kletsen kom je misschien wel meer tot rust…

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide