9082
De wondere wereld van betonlook verf
Gepubliceerd: 20-09-2019 Laatste update: 30-07-2023

Hou jij ook zo van de industriële woonstijl, of van modern wonen met een stoer tintje? Dan is het hoog tijd om de oneindige mogelijkheden van betonlook verf te ontdekken. Want elke woonruimte en elk stukje interieur kun je met behulp van betonlook verf een compleet nieuwe uitstraling geven. In dit artikel lees je er meer over!

  Betonlook-muur-inspiratie.jpg

Inspiratie
Waar denk jij aan bij het gebruik van betonlook verf? Waarschijnlijk aan muren, en misschien een houten kastje. Maar er zijn veel, véél meer woonelementen die je met deze verf onder handen kunt nemen. Wat denk je bijvoorbeeld van een betonlook trap in je interieur? Met een likje verf zorg je in een handomdraai voor een industriële woonstijl in de hal, en het kost je weinig geld. Hieronder vind je nog meer ideeën ter inspiratie:

  • Trap
  • Tv-meubel
  • Lampenkap
  • Eettafel
  • Keukenblad
  • Vensterbank
  • Bloempot
  • Vloer
  • Badkamermuur 

Betonlook-aanrechtblad-betonlook-keukenblad-betonlook-keuken-betonlook-keuken-vloer-betonlook-achterwand-keuken-1.jpg

Hoe ga je te werk?
Een betonlook wand maken in de slaapkamer, woonkamer of keuken is helemaal niet moeilijk: er zijn slechts twee stappen voor nodig. Breng een witte of grijze primer aan met een grote kwast of roller. Dit hoeft helemaal niet netjes: het gaat erom dat de primer kleine korreltjes bevat waardoor de verf straks goed aan de muur hecht. Afhankelijk van de structuur die je wenst op je muur kun je de primer licht opschuren of juist flink korrelig laten.

Vervolgens breng je betonlook verf aan met een kwast en eventueel een plamuurmes. Je hebt daarbij keuze uit verschillende kleuren betonlook: van zilverachtig grijs tot een warme, bruine tint betonlook. Wil je een robuust en stoer effect op de wand? Verdeel de verf dan met een plamuurmes: dit zorgt voor een unieke, interessante betonlook! En het is ook nog leuk om te doen.

Betonlook-tuin-betonlook-veranda.jpg

Meubels en woonaccessoires
Ook het tv-meubel, aanrechtblad, de bloempot en de lampenkap kun je op deze manier van een betonlook voorzien. De verf hecht, na het gebruik van een goede primer, op allerlei materialen: van hout tot metaal! Wel is het verstandig om je meubels af te werken met twee lagen varnish. Zo bescherm je de betonlook en blijft deze langer mooi.

Weet jij al welke muren, trap of meubels je van een laagje betonlook verf wil voorzien?

Lees ook:

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide