1768
De uitstraling van je kantoor
Gepubliceerd: 11-12-2017 Laatste update: 13-03-2023

Wanneer het gaat om het inrichten van je kantoorinterieur, is de kans groot dat je twee wensen hebt. Je wilt de ruimte een persoonlijke én een zakelijke uitstraling geven. Hoewel dat misschien twee tegenstrijdige looks lijken te zijn, gaan ze prima samen. In deze blog ontdek je hoe! 

Kies een goede deurmat
De uitstraling van je kantoor begint natuurlijk al bij de voordeur. Dit is dan ook dé plek waar je je gasten direct op de juiste manier kunt verwelkomen. Die eerste indruk kan maar beter een goede zijn! Perfect geschikt hiervoor is de logomat. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je hiermee het logo van je bedrijf op een mat zetten. Zo weten je bezoekers meteen dat ze op de juiste plek zijn!

Logomatten zijn er in verschillende varianten te vinden. Zo kun je gaan voor de grootte die helemaal bij de ingang van jouw kantoor past. Hoe groter de mat, hoe opvallender deze natuurlijk is. En als je ook nog gaat voor een variant met in het oog springende kleuren, steelt de mat echt de show! 

Decoreren van de muur
Bij kantoorpanden denken we al snel aan gebouwen met een steriele, witte look. Maar je kunt ook meer out of the box denken! Het is vandaag de dag zelfs een trend om het anders aan te pakken in je kantoorinterieur. Het mag allemaal wat minder strak, wat informeler. Zolang je het niet té bont maakt, is er een heleboel mogelijk. Het voordeel hiervan is dat mensen zich direct meer thuis voelen in de ruimte!

Je kunt er bijvoorbeeld voor gaan om de muren te decoreren. Fleur die witgeverfde muren op met schilderijen, posters of moodboards. Ook hangplanten doen het goed – het groen vormt een waardevolle toevoeging aan de kantoorruimte. Daarnaast kun je natuurlijk met verf in de weer gaan, en die muur een heel andere kleur geven! Warme tinten als olijfgroen of roestrood zijn hier ideaal voor geschikt. 

Bijzondere bureaus
Net als de muur, geldt vaak ook voor kantoorbureaus dat ze doorsnee en eenvoudig zijn. Ook daar kun je best verandering in brengen! Het is namelijk dé plek waar jij en je eventuele collega’s dagelijks aan zitten – en die mag dus heus een wat persoonlijkere uitstraling hebben. Wissel de dunne, witkleurige platen bijvoorbeeld in voor stoer hout. Ook van het onderstel kun je iets moois maken. Denk aan stalen poten, in de stijl van de industriële look.

Door te gaan voor rustige en tegelijkertijd robuuste kleuren wat betreft de bureaus, hou je de look nog altijd volwassen en zakelijk. Donker hout heeft een enorm luxueuze uitstraling – wat perfect is om over te dragen op de bezoekers van jouw kantoor.

Bekers met een unieke uitstraling
De kans is groot dat je de bezoekers van je kantoor een kopje koffie aanbiedt. Je kunt dat drankje natuurlijk gewoon in een eenvoudige beker gieten. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat er veel meer mogelijk is dan dat? Het laten maken van bijzondere bekers is zelfs een heel eenvoudige manier om nét dat beetje extra uit te stralen.

Er zijn verschillende ideeën te bedenken om je bekers mee te versieren. Zo kun je je logo erop zetten, om zo ook nog bij de zakelijke uitstraling te blijven. Wat je er verder bij kunt zetten? Denk aan de slogan van het bedrijf of een begroeting. Of pak uit met een grappige quote. Dat kan tevens werken als een goede gespreksopener bij zakelijke meetings!

Verras met een bijzondere kantoorruimte
Van de eerste indruk bij de voordeur tot de accessoires: het telt allemaal mee bij het inrichten van het kantoor. Zo maak je er echt een plek van die iets van jezelf laat zien! En als je daarbij gaat voor smaakvolle designs, materialen en kleuren, kies je tegelijkertijd voor een zakelijke look. De perfecte combinatie!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide