1970
Dé truc om fit de winter door te komen
Gepubliceerd: 07-12-2021

Op de redactie kennen we het gevoel allemaal; ’s Ochtends nemen we ons voor om echt te gaan sporten die avond. De sportkleding hebben we zelfs al klaargelegd. Maar na een lange dag werken is de puf er eigenlijk wel uit. Zeker wanneer je lekker warm thuis bent wanneer het buiten koud en guur is. De drempel om dan de deur in je sportkloffie weer uit te gaan is dan ontzettend hoog.

Er zijn een aantal dingen die ons soms toch over de streep trekken, bijvoorbeeld een afspraak met een vriend of vriendin. Deze wil je natuurlijk dan niet afzeggen. Maar toch zijn er ook andere manieren die ervoor zorgen dat jij het hele jaar rond fit bent, zonder dat je de deur ’s avonds nog uit hoeft. Wij geven je onze truc.

Wie het eerst thuis is!

Wat voor ons enorm goed werkt is thuis sporten. Dit past helemaal bij de beweging die wij de afgelopen jaren zien ontstaan. Een huis is niet meer alleen een plek om te eten en te slapen. We maken het onszelf comfortabel door te investeren in een slaapkamer die aanvoelt als loungeplek. En de tuin toveren we om tot ons eigen paradijsje, voorzien van een heerlijke buitenkeuken en zelfs een zwembad.

Ook het werken doen we steeds vaker vanuit huis. Om je eigen domeintje helemaal af te maken is een aparte sportkamer ook echt een aanrader. Fitnessapparatuur voor thuisgebruik is tegenwoordig volop verkrijgbaar en van goede kwaliteit. Het verschil met de sportschool is dat het een eenmalige, hoge investering is. Maar jarenlang sponsor van de sportschool zijn is minstens zo duur op termijn.

Richt je sportkamer in

Je kunt natuurlijk buiten een rondje gaan hardlopen of wielrennen. Maar om echt resultaat te boeken is het goed om verschillende workouts te combineren, zoals cardio- en krachttraining. Het meest ideaal is wanneer je een aparte ruimte in je huis hebt die je kunt inrichten als je sportkamer. Een zolder, kelder of garage lenen hier zich ideaal voor. Het vergt soms een beetje creativiteit maar uiteindelijk is alles mogelijk.

Je kunt beginnen met het aanschaffen van een paar simpele spullen zoals een yogamatje, gewichtjes (dumbells) en wat elastieken. Hierbij is Youtube je beste vriend, want daar vind je werkelijk de meest uiteenlopende workouts voor thuis. Vaak aan de hand van een zéér gemotiveerde trainer word jij meegenomen in de wereld van het thuissporten. En het fijne is; Je kunt zo diep gaan als je zelf wilt, niemand die jou gek loopt aan te staren.

Roeien met de riemen

Mocht je voor wat groter geschut gaan, dan kun je ook echt fitnessapparatuur aanschaffen. Wij vinden dit fijn, zeker wanneer het apparaten zijn waar je cardio en krachttraining combineert zoals ze bij Betersportaanbieden. Een roeitrainer is hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor. Een zéér goede conditietraining, maar ook al je spieren gebruik je. En dit ga je voelen de volgende dag!

Mocht je geen beschikking hebben over een aparte ruimte, dan komt het nog iets meer aan op je creativiteit. Zo zijn er opklapbare en verplaatsbare roeitrainers, eenvoudig weg te zetten in een kast. Dit geldt ook voor gewichtjes en een matje. Ook het gebruik van huis, tuin en keukenmiddeltjes bieden mogelijkheid voor een thuisworkout. Twee literflesjes doen het goed als gewichtjes en een trap is prima voor een goede billenwork-out.

De opties om thuis te sporten, al dan niet in een speciale sportkamer, zijn er dus volop. Eén nadeel; Nu heb je écht nooit meer een excuus om niet te gaan sporten. Ohja, en die vriend of vriendin waarmee je had afgesproken? Die nodig je gewoon gezellig uit voor een kop thee, kun je écht even bijpraten. Wel zo gezellig.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide