1578
De 4 verschillen tussen koper, kabel en glasvezel internet
Gepubliceerd: 08-02-2019

Opeens begon iedereen het er plotseling over te hebben: glasvezel internet. Deze nieuwe vorm van internet is binnen een korte tijd ontzettend populair geworden. Zo kiezen steeds meer mensen bijvoorbeeld voor glasvezel internet van KPN. Is glasvezel echt zoveel beter dan het internetten met behulp van koper of een kabel? Jazeker, en we leggen je graag uit wat de voordelen zijn van het nieuwe internet. De verschillen tussen de verschillende vormen van internet lees je hier.

1. De snelheid van het internet

Een groot verschil tussen koper en glasvezel internet is de snelheid. Dit is natuurlijk waar iedereen het over heeft, maar zijn er ook duidelijke cijfers? Met koper of internet via de kabel heb je geluk als je boven de 60 megabit per seconde zit. Dit terwijl de snelheden bij het glasvezel pas beginnen bij 100 megabit! Met glasvezel kan je snelheden bereiken van tot wel 500 megabit per seconde. Dit is echt vele malen sneller dan het normale internet.

2. Het materiaal

Hoe het mogelijk is dat glasvezel zoveel sneller is dan koper of kabelinternet? Dit heeft te maken met de materialen. Glasvezel is – zoals te verwachten– gemaakt van glas. De vezels van glasvezel zijn ontzettend dun. Hierdoor wordt het mogelijk om signalen te transporteren door middel van licht. Bij kabelinternet en koper worden de signalen verstuurd door middel van elektriciteitsimpulsen. Licht is veel sneller en dit veroorzaakt dus de snelheidsverschillen.

3. Storingen

Storingen zijn natuurlijk een grote bron van ergernis. Niemand zit te wachten op een internetstoring. Toch komt dit nog regelmatig voor bij lijnen van koper. Een oorzaak hiervan is bijvoorbeeld de invloed van het weer op het netwerk. Zo is koper bijvoorbeeld vrij gevoelig voor hitte. Gebruikers van koperinternet zullen dit vast herkennen, tijdens een warme periode ontstaan er af en toe storingen. Met glasvezel gebeurt dit veel minder snel.

4. Gebruikers per lijn

Nog een belangrijk verschil tussen koper en glasvezel internet is het aantal gebruikers per lijn. Met koper en kabelinternet deel je de lijn met meerdere andere gebruikers. Wanneer veel gebruikers tegelijkertijd gebruik maken van het netwerk, dan kan dit ten koste gaan van de snelheid. Bovendien wordt het netwerk zo ook minder stabiel. Zelfs als al jouw buren tegelijkertijd het internet gebruiken, zal je dit met glasvezel niet langer meer merken!

Glasvezel is dus wel degelijk een stuk beter dan het internet dat we voorheen gebruikten. Het is slechts een kwestie van tijd voordat iedereen gebruik maakt van deze nieuwe vorm van internet.

 

 

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide