2538
Interieurcursussen
Gepubliceerd: 17-05-2017 Laatste update: 11-06-2023

Of u nu in een villa woont of in een rijtjeshuis, in een appartement of een flat, elke woning kunt u straks omtoveren tot een omgeving die alles heeft wat u wenst. U crëert de woonsfeer die bij u past. Voor een smaakvol binnenhuis hoeft u beslist geen dikke beurs te bezitten. Uw persoonlijke leraar, zelfstandig architect van beroep, brengt u de fijne kneepjes bij. Tijdens de cursus Binnenhuisarchitectuur groeit uw creativiteit en gaat een wereld vol ideeën voor u open! Vraag hier geheel vrijblijvend de gratis studiegids aan.

Binnenhuisarchitectuur: praktisch en verrassend U begint met een korte inleiding over de geschiedenis van het wonen en maakt kennis met vele interieurstijlen. Vervolgens leren we u ruimten en meubelen opmeten en tekenen in verschillende schaalsoorten. Hierbij vindt u een handig overzicht waarin vele duidelijke symbolen (voor objecten en materialen) zijn afgebeeld die u nodig heeft bij het tekenen van plattegronden. Zo legt u de basis voor de lessen waarin uw schaaltekeningen een ruimtelijke dimensie krijgen.

Nu kijkt u misschien soms vol bewondering toe hoe een bekende interieurstylist op televisie in een paar ogenschijnlijk simpele bewegingen een ruimte vastlegt op papier. U kunt dat straks zelf ook! Leuk en praktisch zijn de lessen over materialen: staal, glas en vele houten steensoorten. In de cursus Binnenhuisarchitectuur wordt nog eens extra ingegaan op de mogelijkheden voor de vloer (parket, tegels, tapijt, kurk, etc.), de wand (o.a. speciale bespanningen), het plafond, de ramen (gordijnen, lamellen, etc.) en de afwerking van meubelen.

inspiratiebrochures1.png

Uw eigen sfeer bepalen
U leert "spelen" met ruimtelijke elementen en rekening houden met looplijnen. Sfeerbepalende elementen krijgen ruim de aandacht in de boeiende cursus binnenhuisarchitectuur. De stijl van uw meubilair, de materiaalkeuze en het kleurgebruik (echte sfeermakers!) én natuurlijk de verlichting worden uitgebreid behandeld. Met verlichting kunt u op veel verrassende manieren de sfeer in uw interieur bepalen. Maar liefst drie lessen worden aan verlichting besteed. Werkelijk alles komt u te weten. Veel meer dan u zich nu kunt bedenken!

Altijd inspiratie
Uw persoonlijke leraar biedt u de complete informatie die nodig is om tot een geheel eigen ontwerp en inrichting van uw huis te komen. Het lesmateriaal is voorzien van verhelderende illustraties waardoor u altijd voldoende voorbeelden ter inspiratie bij de hand heeft. Uitklapbare plattegrondtekeningen zijn speciaal bijgevoegd wanneer u tijdens de laatste les een totaalontwerp gaat maken van een interieur. Net alsof u voor een echte opdrachtgever werkt!

Combinatiecursus Binnenhuisarchitectuur & Tuinarchitectuur
Veel cursisten volgen naast de cursus binnenhuisarchitectuur ook de cursus Tuinarchitectuur. Deze cursussen vullen elkaar perfect aan en vormen een logische, extra voordelige combinatie.

Vraag de gratis studiegids aan

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide