2601
Antiek in een modern huishouden
Gepubliceerd: 04-12-2019

In de jaren ‘80 en ‘90 van de vorige eeuw waren antieke meubels en objecten enorm populair. Mensen kochten antieke kasten, koloniale tafels en tropisch houtenstoelen voor woekerprijzen die soms wel opliepen tot tienduizenden guldens. Echter, de afgelopen decennia is de mode flink veranderd en de jeugd van tegenwoordig wil meestal niets meer met antiek te maken hebben.

 

Donkerbruine handgemaakte meubels met allerlei tierelantijntjes en versieringen zijn vervangen door, vooralstrakke, witte en grijze meubels. Hingen er vroeger schilderijen aan de muur, tegenwoordig zijndat vooral foto’s.Deze trendverandering heeft geleid toch een flinke daling van de prijzen en juist die waardedaling biedt kansen voor mensen die toch graag een of meerdere oude objecten in hun huis willen plaatsen!

Ga voor een eyecatcher

Als je aan het huis van je grootouders denkt, denk je vast aan donkere bakstenen muren, logge, vaak eikenhouten, meubels en ouderwetse schilderijen van havens en straatbeelden. We kunnen ons goed voorstellen dat zo’n inrichting niet meer van deze tijd is. Echter, toch kun je een moderne inrichting  prima combineren met een of twee antieke eyecatchers. Verfraai je woonkamer met een antieke secretaire, je recent verbouwde keuken met een 18e-eeuwse eettafel,de slaapkamer met een oude kaptafel, of hang een 19e-eeuws schilderij boven de bank en voeg extra sfeer toe aan je woning. Deze eyecatchers zullen niet alleen bij jou in de smaak vallen, maar ook bij vrienden, familie en andere bezoekers. Zij zullen je informeren naar de geschiedenis van de meubels!

Wat kosten antieke meubels?

Omdat antieke meubels tegenwoordig niet meer zo geliefd zijn, hoef je geen tienduizenden euro’s uit te geven aan dergelijke meubels. Zeker als je goed rondkijkt op (antiek)markten, in antiekwinkels en op het internet kun je relatief eenvoudig een koopje aan de haak slaan.Voor echt antieke voorwerpen moet je denken aan bedragen denken van enkele honderden euro’s tot soms enkele duizenden euro’s. Tegelijkertijd verliezen oude meubels, zeker in de huidige markt, waarschijnlijk niet veel waarde meer. Immers zitten de prijzen al behoorlijk in een dal. Als je gelukt hebt, wordt jouw antieke meubel in de toekomst juist alleen maar meer geld waard!

Koop wat je mooi vindt!

Misschien vraag je je af wat je het beste kunt kopen als je een antiek meubel in je interieur wilt plaatsen. Ons advies: koop vooral wat je zelf mooi vindt. Wat je ook koopt, er is geen enkele garantie dat het de waarde in de toekomst gelijkt blijft, daaltof juist stijgt en jij bent tenslotte degene die er elke dag naar moet kijken!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide