1585
5 x de mooiste wijnrekken voor jouw interieur
Gepubliceerd: 03-06-2019

Of je nu van rode of witte wijn houdt, met een mooie fles wijn mag je best een beetje pronken. En hoe doe je dit beter dan door jouw favoriete wijntjes in een prachtig wijnrek te leggen. Wij geven je graag wat tips over hoe je jouw wijn het beste kunt bewaren en zetten onze favoriete wijnrekken voor je op een rijtje. Zo kunnen je prachtige wijnflessen absoluut de show stelen!

 

 

 1. De wijnpaal

Als we het hebben over de show stelen, is de wijnpaal perfect. Zowel witte wijn als rode wijn kun je het beste horizontaal bewaren en deze paal is dan ook uitstekend om jouw favoriete wijntjes in op te bergen. Zo blijven ze niet alleen langer goed, maar kan ook iedereen die bij je langskomt ze bewonderen. Niet alleen mooi, maar ook erg praktisch.

 1. Cosio wijnrek van Blomus

Houd je meer van een strak design? Dan is het Cosio wijnrek van het merk Blomus misschien iets voor jou. Dit minimalistische wijnrek is niet alleen functioneel, maar staat ook prachtig in elke keuken!                                      

 1. Mix en match met het Zeller wijnrek

Nog zo’n sieraad voor in jouw woning is dit grenenhouten wijnrek van Zeller. Het wijnrek komt in verschillende varianten, zodat je zelf kunt bepalen hoe groot je jouw wijnrek maakt. Mocht je wijnverzameling te groot worden, of kun je echt niet kiezen, dan kun je met het design altijd nog een extra vak toevoegen.

 1. Magische wijnhouder

Ben jij niet zo’n fanatieke wijndrinker of zet je graag maar één fles in het zonnetje? Dan hebben we dé wijnhouder voor jou gevonden. Door het slimme ontwerp lijkt het met eenmagische touw net of jouw wijnfles zweeft. Erg leuk voor op het aanrecht, maar ook het perfecte cadeau voor iedere wijnliefhebber.

 1. Intothewoods

Neem jij het liefst een fles wijn mee naar het strand of het park? Dan is dit hét wijnrek voor jou! Dit wijnrek is gemaakt van massief teak hout en biedt ruimte aan zes wijnflessen. Met deze supertoffe boomstam haal jij de natuur in huis en kun je je mooiste wijntjes prachtig kwijt.

Voor welk wijnrek je ook gaat, je wilt vast niet al die wijntjes direct opdrinken. Heb je wijnen die je liever nog even weglegt? Met onderstaande drie tips blijft jouw wijn het beste bewaard.

 1. Leg een wijn altijd horizontaal
  Dit zorgt ervoor dat de kurk niet uitdroogt waardoor je wijn langer goed blijft.
 1. Zet je wijnrek altijd op een koele plek
  Hoe minder groot de verschillen in temperatuur, hoe langer je wijn goed blijft. Probeer je wijnrek dus niet pal naast de verwarming of openhaard te zetten. De temperatuurverschillen zijn hier te groot en dit doet je wijn geen goed.

 2. Voorkom direct zonlicht

Wijn is geen groot fan van zonlicht. Zet je wijnrek dus op een plek waar hij niet direct in de zon staat. Ook zo blijft je wijn langer goed.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide