983
5 tips voor snel internet in het hele huis
Gepubliceerd: 15-10-2019 Laatste update: 07-05-2022

Heb je goed internet op bepaalde punten in de woning maar lijkt de verbinding steeds slechter te worden wanneer je bijvoorbeeld naar de zolder loopt? Dat is niet gek. Je kunt in huis tientallen factoren vinden die het internet kunnen vertragen, of er zelfs voor kunnen zorgen dat je op bepaalde plekken helemaal geen internet hebt. Maar wat kun je er nu aan doen om dit trage internet op te lossen? We geven je een aantal praktische tips die je direct toe kunt passen.

  1. Kijk naar je internetprovider

De eerste en meest logische stap is even kijken of jouw internetprovider nog wel de beste in de markt is. Op vergelijkingssites zoals zum.nl zie je in een handig overzicht direct wat jouw mogelijkheden zijn en zou je nog eens wat geld kunnen besparen ook. Je internet vergelijken levert je niet alleen een mogelijke geldbesparing op, maar ook nieuwe mogelijkheden zoals hogere snelheden en een beter bereik. Het zou die trage internet problemen zomaar eens op kunnen lossen!

  1. Doe een speedtest

Weet je niet zeker waar het probleem van jouw internetverbinding ligt? Doe dan eens een speedtest. Een paar seconden Googlen en je hebt al verschillende websites gevonden die  zonder problemen een speedtest voor je uitvoeren. Deze speciale testen meten de snelheid van je internetverbinding. Is deze snelheid goed, dan ligt het niet aan je provider maar is het probleem ergens anders te vinden. Zorg tijdens deze speedtest wel dat jouw computer tijdens de test via een netwerkkabel verbonden is.

inspiratiebrochures1.png

  1. Plaats de router buiten de meterkast

Heb jij je router in de meterkast staan? Dan zijn er verschillende elementen die hier blokkades op kunnen leveren. Denk bijvoorbeeld aan muren en deuren, maar ook aan het feit dat de meterkast vaak niet het meest centrale punt in je woning is. Plaats je modem eerst eens buiten de meterkast om te kijken of dit verschil maakt.

  1. Je modem centraal plaatsen

Maakt het niet uit of je modem in of buiten de meterkast staat? Plaats deze dan eens naar een wat centraler punt in de woning. Vanuit dit centrale punt is het namelijk makkelijker om wifi-signalen naar de rest van de woning uit te stralen.

  1. Zet een repeater in

Is het wifi signaal niet sterk genoeg om de hele woning van internet te voorzien? Laat je internet dan via het stopcontact lopen of zet één of meerdere repeaters (ook wel wifi-range-extenders genoemd) in. Deze vangen het wifi signaal op, en zenden het vervolgens weer door zodat jij in je hele huis snel internet hebt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide