1463
5 tips om je zomerhuisje goedkoop in te richten
Gepubliceerd: 31-08-2021

Het inrichten van een zomerhuisje is belangrijk. Verhuur je een leuk ingericht zomerhuisje, dan laat je daarmee een goede indruk achter bij de huurders. Je wilt toch dat ze terugkomen. Met creatieve inrichting tips in dit artikel geven we je een indruk hoe je in je zomerhuisje een plek kunt maken waar je gasten zich heerlijk kunnen ontspannen. 

Hou er rekening mee dat je huisje vooral praktisch ingericht moet zijn. Vakantiegangers slepen met meubilair, er gaat gauw wat kapot. Je spullen moeten sterk en robuust zijn. Overdrijf het niet. Het moet niet zo zijn dat een blind paard nog geen schade kan aanrichten in je kamers. Vind een weg in het midden. Zorg ervoor dat degene die je zomerhuisje instapt een lekker vakantiegevoel krijgt. Gezelligheid staat daarbij voorop. We zullen de tips even voor je op een rijtje zetten.

Gouden Tips voor het inrichten van een zomerhuisje 

Een inrichting van een zomerhuisje moet een woonstijl hebben die een breed publiek aanspreekt en tegelijkertijd tegen een stootje kan. Hier komen onze gouden tips.  

  1. Hou de inrichting van je zomerhuisje neutraal. Nieuw en eigentijds meubilair zorgen voor een harmonieus beeld. Te kleurrijk komt niet goed over. Hou het basic, maar wel gezellig.
  2. Focus op de decoratie. Mateloos populair zijn de decoratieve kussens, stillevens of schilderijen met landschappen motieven en de wanddecoraties. Plaids zijn ook gezellig. Het zijn de kleine dingen die van de inrichting iets unieks maken.
  3. Belangrijk is dat je banken en fauteuils van leer zijn. Een omgevallen glas rode wijn laat zich makkelijker schoonmaken op een leren bankstel dan op een van stof. Plaats er een rotan stoel bij voor de sfeer. Geen stoelen met draaipoten. 

Let er ook op dat je tafels krasvrij moeten zijn. Een goed voorbeeld daarvan is Melamine, dit is een soort kunststofsoort. Je kunt je geld besparen door online kortingen te gebruiken om dit soort tafels goedkoop aan te schaffen. Gebruik nooit hout, hout absorbeert bijna alles.

  • De vloeren moeten slijtvast zijn. En makkelijk schoon te houden. Denk hierbij aan plavuizen of aan laminaat. Laminaat zorgt altijd voor een gezellige sfeer. Het geeft een huiselijke indruk.

Het thuisgevoel op vakantie

Zorg er altijd voor dat je gasten zich thuis voelen in je gezellige zomerhuis. Let altijd op de kleine details en vermijd prullaria. Maak opbergruimtes voor de gasten (iets wat trendy hotels vaak vergeten) en geef je gasten de ruimte zonder dat het leeg oogt. Als je eigen zomerhuisje je al in de vakantiestemming brengt, dan heb je de inrichting prima gedaan!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide