1145
5 effectieve make-overs voor je huis
Gepubliceerd: 09-04-2019 Laatste update: 11-06-2023

Ben jij toe aan een nieuwe look in huis? Soms is één verandering al genoeg! Welke van deze 5 effectieve make-overs zou jij wel eens willen uitproberen?

1. Likje verf Dit is misschien het meest voor de hand liggende make-over ingrediënt, maar oh-zo-effectief! Door een of twee muren een nieuw kleurtje te geven ziet je hele woonkamer er anders uit. Dat geldt natuurlijk ook voor andere ruimtes: de slaapkamer, de keuken, maar ook de buitengevel. Met Sikkens verf heb je keuze uit veel gezellige kleuren voor hout, binnenmuren, gevels, metaal en zelfs vloeren!

2. Nieuwe vloer Want ja, een likje verf op de vloer doet ook wonderen voor je interieur. Of vervang de oude vloer voor een nieuwe: je zult er versteld van staan hoe je woning daarvan opknapt. Echte houten vloeren zorgen bijvoorbeeld voor een warme, natuurlijke sfeer in huis - heel anders dan het laminaat dat er nu ligt. Met knoesten en groeven, of juist rustig en subtiel met een mooie grey-wash… een houten vloer leent zich perfect voor een make-over van je woonkamer.

inspiratiebrochures1.png

3. Open keuken Een andere manier om je woonkamer en keuken een compleet nieuwe uitstraling te geven, is door het muurtje er tussenuit te halen. Mits dat er nog zit, natuurlijk. Anders kun je juist voor een nieuwe look zorgen door een kookeiland of bar op de grens van de keuken en woonkamer te plaatsen.

4. Vervang alle decoraties Op zoek naar een minder ingrijpende verandering in huis, die toch veel effect heeft? Vervang dan alle decoraties in de woonkamer voor nieuwe. Schilderijen en canvasfoto's drukken een groot stempel op je interieur. Door deze, en misschien ook wel de beeldjes of fotolijsten in huis, allemaal te vervangen ondergaat je woonkamer echt een transformatie!

5. Ander kleuraccent Tot slot is er nog een eenvoudige maar effectieve manier om de uitstraling van je woonruimte te veranderen. Ga terug naar de basis met een of twee neutrale kleuren - bijvoorbeeld wit en grijs- en voeg daar een nieuw kleuraccent aan toe. Geef de sierkussens op de bank een andere sloop; zet nieuwe kaarsen in de houders; schaf een leuke, gekleurde poef aan voor in de zithoek; leg een nieuw vloerkleed op de grond. Allemaal in dezelfde tint okergeel, of juist turquoise, of mintgroen. Dankzij een nieuwe kleuraccent kun je vaak weer jaren verder met je interieur!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide