1413
4 tips voor jouw thuiskantoor
Gepubliceerd: 22-11-2018

Het is voor velen een droom die werkelijkheid wordt: werken vanuit je eigen huis, je eigen thuiskantoor. En hoewel dit ontzettend fijn is, kan het wel lastig zijn om zaken en privé te scheiden. Werk je bijvoorbeeld vanuit je slaapkamer of vanuit die ene kamer waar al het wasgoed hangt, dan kan dit ervoor zorgen dat je niet direct het gevoel hebt ook echt aan en vooral op het ‘werk’ te zijn. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw thuiskantoor als een echte werkplek voelt.

 

  1. Bewaar ruimte en overzicht

Een rommelige ruimte doet nooit goed, ook niet wanneer het om je thuiskantoor gaat. Zorg dat je zoveel mogelijk ruimte en overzicht bewaard, zodat je jezelf niet hoeft te storen aan rondslingerende zaken. De inrichting van je thuiskantoor is in het geval van een webshop of ander verkooppunt net wat ingewikkelder. De kans dat je veel opslagruimte hebt in je woning is gering, het is daarom ontzettend handig om een pakket verzenden zo makkelijk mogelijk te maken. Er zijn organisaties en oplossingen die ervoor zorgen dat je iedere dag, of iedere twee dagen pakketjes de deur uit kan doen: zonder hier overbodig veel voor te betalen. Op deze manier houd jij ruimte in je woning (en natuurlijk je thuiskantoor) en is het huren van een opslagruimte niet nodig!

inspiratiebrochures1.png

  1. Alles bij de hand

Zorg daarnaast dat je alles wat je nodig kan hebben bij de hand hebt. Van pen en papier tot mappen, nietmachines en plakband. Wat jij ook nodig hebt om te kunnen functioneren, zorg dat het binnen handbereik ligt. Schaf eventueel een opslag kast of dossierkast aan om het overzicht te kunnen bewaren, en toch alle benodigdheden bij de hand te hebben.

  1. Scheid privé en zaken

Werken vanuit huis kan een ware zegen zijn, maar kan het ook lastig maken om zaken en privé te scheiden. Probeer wanneer mogelijk een speciale kamer of een hoekje van de woning compleet anders in te richten en hierbij de focus op ‘werk’ te leggen. Dus geen familiefoto’s of rondslingerend wasgoed, maar juist inspirerende spreuken, kunst, behaalde certificaten of andere zaken die je aan werk doen denken en je motiveren om er iedere dag weer voor te gaan.

  1. Behoud je privacy

Laat je kantoor echt kantoor zijn. Anderen mogen de ruimte natuurlijk gebruiken, zolang ze het later maar terugbrengen in de staat waarin ze het gevonden hebben. Zo kun je iedere dag, zodra je jouw kantoor binnenloopt, direct de ‘werk’ mindset hebben en behouden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide