1706
4 tips voor een warmere sfeer in huis
Gepubliceerd: 02-12-2019

Met de lage temperaturen in de winter blijf je ‘s avonds het liefst lekker thuis. En het is natuurlijk fijn als ‘thuis’ een warme, gezellige omgeving is. Is jouw woonkamer die perfecte plek? Of kan deze nog wel wat verbetering gebruiken? Mocht het laatste het geval zijn, lees dan vooral door! We geven je 4 tips voor een warmere sfeer in huis.

 

Allereerst beginnen we met het grootste oppervlak van je woonkamer, oftewel de muren! De meeste mensen kiezen qua kleur voor veilig (gebroken) wit en daar is uiteraard niks mis mee. Alleen wat betreft de sfeer kan het wel een beetje kaal en koud overkomen. De eerste tip is dan ook:

1. Verf een muur van je woonkamer in een warme tint

Je kunt hierbij denken aan een pasteltint zoals poederroze of zacht geel. Of je gaat (iets gedurfder) voor mosgroen! Het verven is relatief weinig werk, maar het effect is des te groter. Je tovert in een aantal strijken met de kwast je woonkamer om tot een warm geheel.

En vind je het toch wat te spannend om te doen, dan kun je altijd beginnen met een kleine muur.

2. Vernieuw het lichtplan in je woning

Verlichting kan zó veel doen voor een warme sfeer! Er hangt over het algemeen geen tl-balk in de meeste woonkamers toch? Een aantal warme LED spotjes in het plafond doet wonderen. Het liefst te bedienen met een dimmer.

Wel verstandig om een professionele installateur in te huren en niet zelf te gaan klussen als Buurman & Buurman. Voor je het weet heb je kortsluiting, brand, schade….

en dan is het belangrijk om een goede opstalverzekering te hebben.

3. Leg eens een groot vloerkleed of tapijt neer!

Vind je een muur verven of nieuwe verlichting laten installeren iets te ingrijpend? Dan is een warme aankleding van je vloer een slim idee.

We zijn weliswaar dol op mooie houten vloeren of praktisch parket. Maar het geeft net even die extra finishing warme touch als je bijvoorbeeld een groot, wollen kleed voor je bank neerlegt.

Het staat gezellig en je voetjes blijven nog eens extra warm.

4. Kies de juiste accessoires

De vierde en laatste tip is misschien een open deur, maar je kunt natuurlijk altijd spelen met accessoires! Je bank of fauteuil krijgt een warme look and feel als je verschillende maten en vormen kussens neerlegt. En wees vooral niet te zuinig met het aantal.

Ook verschillende fotolijsten aan de muur geven sfeer. Wij zijn vooral fan van goudtinten.

Die passen helemaal perfect als je diezelfde muur toevallig net mosgroen hebt geverfd!

Bonustip

We zijn de beroerdste niet en geven je gewoon nog een extra tip. Want fijn wonen doe je vooral zonder zorgen. Daar zijn geen accessoires voor, maar wel een slimme oplossing. Zorg dat je een goede woonverzekering afsluit, zodat je zorgeloos van al die fijne spullen kunt genieten!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide