5327
Ontdek de 5 grootste tafelkleed trends voor 2019
Gepubliceerd: 11-11-2018 Laatste update: 13-11-2018

Hippe patronen en spetterende kleurencombinaties vliegen je om de oren in de zoektocht naar een tafelkleed. Van tijd tot tijd je tafelkleed wisselen is een gemakkelijke en voordelige manier om binnen je interieur te spelen met de laatste woontrends. Ontrafel de tafelkleed trends voor 2019:

 

Tafelkleed trend 1 - Minimalisme


Het minimalisme heeft dit jaar al veel Hollandse harten voor zich weten te winnen. In 2019 kabbelt deze trend rustig door. We gaan met z’n allen back to the basics en dat is zeker ook terug te zien bij de nieuwste tafelkleden. Patronen zijn subtiel en eenvoudig en bevatten vaak niet meer dan 1 of 2 kleuren. Door de neutrale look van een minimalistisch tafelkleed is het perfect te gebruiken op iedere alledaagse dag. Tegelijkertijd zéker ook chique genoeg om te gebruiken voor een feestje.

Helemaal feestelijk wordt je minimalistische tafelkleed als er zilveren, gouden of koperen lurex draadjes in verweven zijn. Metallic details worden nu volop toegevoegd aan deze eenvoudige tafelkleden. Nog steeds heel minimaal, maar toch nét dat beetje extra.

inspiratiebrochures1.png


tafelkleed1.png
1 Grid zachtgrijs groen 280  2 Lorell goud

Tafelkleed trend 2 - Geometrische of grafische vormen


Een heus pareltje dat nauw samenhangt met de minimalistische trend is de geometrische print. Deze grafische patroontjes zijn absoluut niet weg te denken uit de favoriete tafelkleed prints voor 2019.  Je herkent een geometrisch patroon aan het gebruik van eenvoudige, ongecompliceerde vormpjes en figuren. Je zou het patroon bij wijze van spreken al met behulp van een paar lijnen, boogjes of stippen na kunnen tekenen.

tafelkleed2.png
1 Origami grijs 2 Bees mosterdgroen  3 Boogje Britte lentegroen 4 Grid naturelbruin 280

Tafelkleed trend 3 – Tropen bij nacht

Wie de “Jungle Fever”-trend in 2018 al te gek vond, kan met een gerust hart 2019 in. De jungle prints gaan voorlopig nergens heen! Je blijft ze volop terug zien tussen de nieuwe tafelkleden. Wel wordt er een vernieuwende donkere variant van het jungle patroon aan het assortiment toegevoegd. Een beetje zoals de tropen bij nacht.

tafelkleed3.png
1 Oasis Jungle Leaves 2 Manglar

Tafelkleed trend 4 – Amerikaanse prairie


Eigenlijk kun je er elk jaar weer zeker van zijn dat je nieuwe bloemen patronen tussen de laatste trends tegenkomt. Geef toe, wat is een heel jaar zonder een verfrissende bloemenprint? We zien dat voor 2019 de Amerikaanse prairie als inspiratiebron dient voor nieuwe hippe bloemen tafelkleden. Natuurlijke kleurtinten zoals beige/bruin, gele details en lieve bloemetjes spelen de hoofdrol in deze nieuwe prints. Je zou er spontaan een beetje “Kleine Huis op de Prairie” -gevoelens bij krijgen.

tafelkleed4.png
1 Rosa Vintage Linen 280

Tafelkleed trend 5 - African vibes


Met intense patronen en op safari geïnspireerde prints is ook de Afrikaanse stijl van de partij in 2019. Zo zie je onder andere “The big five” en andere Afrikaanse dieren terugkomen in deze gedurfde patronen. Kenmerkend voor deze trend zijn tafelkleden met kleurrijke, wilde patronen.

tafelkleed5.png
1 Mixture 280 2 African Art 

Heb je een oogje op een van deze tafelkleden? Bij 1001tafelkleden.com staan ze al in de aanslag om dit tafelkleed perfect voor jou op maat te snijden. Natuurlijk vind je op deze website nog veel meer leuks… hoogste tijd voor een ontspannen web-bezoekje dus!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide