1738
Kobe
Gepubliceerd: 14-02-2014 Laatste update: 07-05-2017

In het interieur heerst er al lang geen hokjesdenken meer. Als bewoner pik je eruit wat jij mooi vindt en dat levert vanzelf een mooi geheel op. Ook bij Kobe is een flinke portie eclecticisme nooit veraf. De nieuwe zomercollecties tonen dan ook een fusie van stijlen, van zachte pastels tot diepe, verzadigde tinten, van romantische bladmotieven tot hedendaagse, geometrische prints… Die uiteenlopende stijlen hebben wel één gemeenschappelijk element, namelijk een grote liefde voor stoffen en technisch vernuft.

De collecties

Louvre: Napoleon als inspiratie
De statige Louvre-collectie vond zijn inspiratie in de Empirestijl, die vanaf begin 19e eeuw ontstond in Parijs en haar bloeiperiode kende tot na de Franse revolutie. Kobe gaf een nieuwe interpretatie aan de rijke empiremotieven en wist de klassieke stijl perfect te verzoenen met eigentijdse elementen. Kostbare garens als Indiase zijde en Egyptisch katoen en verfijnde weeftechnieken als damast en jacquard geven de stoffen grandeur en klasse. Ingetogen kleuren en pasteltinten laten de motieven alle ruimte en houden het geheel elegant zonder schreeuwerig te worden. Napoleon zelf hield van deze stijl omdat het voor hem macht en klasse uitstraalde. Deze stoffen brengen dan ook grote rijkdom binnen, sierlijk en weelderig, zonder ook maar een greintje opzichtig te zijn. De dessins zijn vaak geïnspireerd op Griekse en Romeinse patronen, zoals bij de stof Bourdelle. Andere stoffen zoals Branly tonen dan weer typische Empiretaferelen in een contrastrijke zwart-wit-opstelling.

Maroa: de puurheid van linnen
Het lijkt tegenstrijdig, maar luxe betekent vandaag ook de keuze voor ruwe materialen, puur natuur en authenticiteit. Steeds vaker willen we terug naar de basis. De grond onder onze voeten voelen is de hedendaagse luxe. Linnen is een materiaal dat zuiverheid uitstraalt, maar tegelijk kostbaar en chic genoemd kan worden. De stoffen uit deze collectie bestaan geheel of gedeeltelijk uit linnen en stralen daardoor een onovertroffen authenticiteit uit. Lichte, natuurlijk tinten geven een gevoel van sobere luxe, maar ook uitgekiende trendkleuren doen het goed in deze naturelle trend. Zo is Nila – een jacquard geweven stof met groot chevron dessin – ook beschikbaar in zachtgeel of oudroze. Een color statement dat net zo goed elegantie als hedendaagsheid ademt.

Motion: stijlvol zonder poeha
Nonchalant en chic, krachtig en zonder franjes: de collectie Motion is een geslaagde evenwichtsoefening tussen no-nonsense en absolute chic. De souplesse van de stoffen geeft de ruimte een ongedwongen uitstraling, terwijl de doordachte dessins net een strak hedendaagse sfeer uitademen. Het kleurenpalet bestaat uit natuurlijke en frisse pastelkleuren. Nu eens met een subtiel geweven look zoals bij Twin FR, dan weer met bijzondere geometrische motieven zoals bij het schakeldessin van Chain. De weeftechniek geeft die laatste een subtiel borduur-effect.

Poetry: pastel met vintage touch
Een interieur is vandaag een uiterst persoonlijke uiting van ons karakter, maar ook een rustpunt in een vaak hectisch leven. Dat verklaart wellicht de trend naar meer romantiek en nostalgie, een vorm van escapisme die zich uit door een terugkeer naar vintage en een voorkeur voor romantische, rustgevende pasteltinten. Poetry inspireerde zich op die trend en toont een verfijnde stijl die elke estheet zal aanspreken. Bloemenprints konden hier uiteraard niet ontbreken, zoals in de stof Bridges. Heel anders en origineel is dan weer een gordijnstof als Eliot. Kenmerkend is het unieke parelkettingdessin, geweven met een mix van matte en metallic garens. De manier waarop deze stof valt, geeft het een uiterst aaibare en zachte uitstraling, ongetwijfeld een topper voor poëtische zielen.

Peru & Sindara: kleurrijk werelds
De wereld is een dorp geworden, en ook al missen wij de uitbundigheid van zonnige streken, in ons interieur sluipen invloeden van warme oorden en verre landen binnen. Inspiratie voor de Sindara-collectie vonden de ontwerpers bij de traditionele ikat-techniek. Dat is een verftechniek die gebruikt wordt om typische, etnische dessinstoffen te creëren. Sabalan bijvoorbeeld is een interpretatie van een Aziatisch patroon, geproduceerd met een verfijnde jacquardtechniek. Ook de Peru-collectie valt op door de kleurenmix en gewaagde patronen. Naast het gedurfde streepjespatroon van Lima Cs behoren ook XL transparante ruiten en gestileerde bloemmotieven tot deze collectie.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide