3484
Levande interieurstoffen
Gepubliceerd: 04-02-2015 Laatste update: 07-05-2017

Levande: speelse en vreugdevolle bedrukte stoffen, weefstoffen en behangsels van Britse stijlgoeroe Scion

Voor de lancering van voorjaar van 2015 heeft het jeugdige en uiterst modieuze Britse merk Scion een vrolijke, uitbundige en speelse collectie samengesteld: Levande. De naam komt van het Zweedse woord voor 'leven' en is dus zeer toepasselijk voor deze levendige en bruisende collectie stoffen en behangsels.

De collectie werd de afgelopen twaalf maanden ontworpen door Hannah Bowen van de Scion studio; Hannah werd in 2013 door Harlequin verkozen tot beste nieuwe ontwerper. De volledige collectie bestaat uit negen hartverwarmende ontwerpen die kunnen worden gebruikt voor gordijnen, blindering en accessoires op diverse soorten stoffen. De vrolijke, bedrukte stoffen worden aangevuld door twee weefstoffen en negen behangsels. De ontwerpen doen Scandinavisch aan en werden gemaakt met linosnedes en daardoor zien ze er huiselijk en haast zelfgemaakt uit. De collectie bevat ludieke interpretaties van heggen, naïef getekende bomen en bladeren, gestileerde flora en fauna (met onder andere schattige egeltjes, eekhoorns, hazen en jonge hertjes) en een ouderwetse fiets. Deze worden aangevuld door moderne geometrieën, meerkleurige strepen, effen textuurstoffen en een vrolijk ontwerp met strepen en cirkels.

"De speelsheid van Levande weerspiegelt een onbewust verlangen naar gezelligheid en bekende elementen in deze jachtige moderne tijd - een nostalgisch verlangen naar echt vakmanschap en mooi en duurzaam design", aldus Hannah.

De essentie van de collectie wordt bovendien mooi verwoord door de kleuren ervan: mist, honing, blos en puimsteen; leisteen, sulfiet en houtskool; marine, ijsvogel, kobalt en middernacht; amandel, appel, klimop en kiwi; mandarijn, klaproos en chilipeper - om er maar eens een paar te noemen!


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide