1482
Harlequin interieurstoffen
Gepubliceerd: 04-09-2012 Laatste update: 20-06-2017

Tamika, geïnspireerd op het complexe borduurwerk op de kimonos van geishas, is een vrolijke interpretatie van de broze schoonheid en spirituele rust van de Japanse tuin: de naam van de collectie betekent letterlijk talrijk en fraai. De uitgebreide collectie omvat prachtige katoenen en faux silk-prints, schitterende stoffen met effenbinding en luxueuze patronen, evenals een verrukkelijk gamma bijbehorend behangpapier.

De ontwerpen zijn weelderig en verfrissend, eenvoudig maar toch krachtig en bijzonder trendy. De prints variëren van flamboyante bloempatronen tot stoffen met een broze vintagelook, en bij de weefsels ontbreekt ook het damast niet, met verfijnde details en een opvallend groot bloemhoofd.

De prints worden aangevuld door een selectie prachtige zijdesatijnen stoffen met een heerlijke textuur en uitstekende kwaliteit, die perfect worden gecombineerd met een gamma gestreepte en geruite zijden stoffen, waarvan de kleuren speciaal werden aangepast aan de stoffen met effenbinding. Het stalenboek met behangpapier is een heus juweeltje: damast, strepen, exotische bloempatronen, verfijnde bladpatronen en een opvallend paneelmotief op een brede papierstrook, die over de hele muur kan worden gebruikt voor een dramatisch resultaat, maar ook als opvallend paneel in combinatie met een identieke glanzende stof met effenbinding.

inspiratiebrochures1.png

In een gewaagde combinatie van trendy kleuren combineert Tamika rijkelijke juweeltinten, zoals amethist, fuchsia en oranje, met broze, poederachtige lila- en rozetinten. De collectie ging uit van een schitterend kunstwerk van een van de jonge ontwerpers van Harlequin. Na haar studie aan de universiteit van Loughborough stelde ze het werk tentoon op de New Designers show in juli 2007, waar ze de Harlequin New Designers Award in ontvangst mocht nemen. Een onderdeel van de prijs was een contract van zes weken in de Studio, waarna ze werd tewerkgesteld als voltijds lid van de design Studio.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide