2204
Missoni zomer 2013
Gepubliceerd: 24-04-2013 Laatste update: 21-06-2017

Een echt bloemenfeest. De collectie 2013 roept het beeld op van eindeloze velden met in de zon blakende madeliefjes, boeketjes en uitgestrekte vlaktes met madeliefjes die perfect op elk bed of in elk interieur passen. Geprint op linnen en licht katoensatijn; zij aan zij met irissen; madeliefjes die op de zonnebloemen van Vincent van Gogh lijken of doen denken aan de stijl en de kleuren van het pointillisme. Fijne, geborduurde madeliefjes die bloeien op hertoginzijde of op de ‘vervaagde’ delen van jacquardweefsel. Dit verhaal van bloemen, tuinen en groenten die hun plek opeisen in de woning wordt bijna een soort kleurentherapie. Massa’s kleurrijke planten krijgen een plaats op bedden, fauteuils, gordijnen en tuinpoefen. Ze hangen in de lucht aan ‘Bubble’-lampen of barsten uit hun voegen en bloeien op het tapijt onder onze voeten. De madeliefjes zorgen voor een vrolijke noot op de statige ‘Petal’, de speelse ‘Virgola’, expressieve hangmatten of op met hoogwaardig fluweel beklede ‘Gravità’-sofa’s.

HOOFDTHEMA’S: “KLASSIEKENMODERN”

Oude en nieuwe elementen vloeien in elkaar over, en roepen een vertrouwd gevoel van continuïteit op. De Griekse meanderboorden en visgraatmotieven zijn elke keer weer anders, net zoals de tastbare reliëfversie in ecru – vergelijkbaar met grote haaksteken – op ruw linnen. Kanteffecten, zoals het klassieke Rascheleffect, krijgen de vorm van een verfijnde, flikkerende vlam op satijn. Schelpjes in frisse, moderne kleuren op luxueuze jacquardstof op een achtergrond van grijstinten vormen naast de typische prints van het huis de basisthema’s van de Klassieke en Moderne toppers. Die onderscheiden zich door hun grafische rijkdom en zijn volledig brandwerend. Een toegevoegde waarde voor elk kantoor dus.

VOORBUITEN: “IETSSPECIAALS”

De nieuwe outdoorcollectie voor dit jaar heeft iets nieuws, iets speciaals: de stoffen zijn dikker en nog beter van kwaliteit. Deze hightech materialen garanderen topprestaties en voelen ook bijzonder prettig aan. Nieuw is onder meer de microvezel met faux effen kleuren in diepe tinten die mooi samengaan met de badstoffen en de bedrukte stoffen. Een waaier van patronen, van madeliefjes tot strepen of grote haaksteken op reuzengrote, voorgevormde poefen. Waterbestendige, wasbare stoffen plus volledig brandwerende materialen met een patroon in Trevira-polyester.

NIEUWKAARSENGAMMA:“LICHTGEVENDEGEUREN”

Uit de samenwerking met Apothia, een Amerikaanse producent van geurproducten en parfums, is een nieuw, fascinerend project gegroeid. MissoniHome stelt zijn eerste collectie innovatieve kaarsen voor, vervaardigd uit een natuurlijke emulsie die zelfs in de huid kan worden gemasseerd. Elegante parfums voor in elke woning, geïnspireerd door geuren die een band hebben met plaatsen over heel Italië. De kaarsen pronken in fraaie, luxueuze kandelaars van goud of zilverglas, versierd met veelkleurige beeldmotieven. Maremma: een Toscaanse streek, ‘gekleed’ in Grieks meandermotief in roodbruine en groene tinten. Laguna: de heerlijke geur van de lagune, gepresenteerd in lagen, als lagen van luchtstromen, in tinten van blauw en turkoois. Monterosa: vuur weerspiegeld op ijs, versierd met zigzagvlammen in tinten van roze en rood. Mediterraneo: water dat de kust oprolt en daar stilvalt, weerspiegeld in golvende tinten van blauw en zandkleur. En ten slotte, een kaars met een tijdloos parfum die uiteraard wordt opgedragen aan het iconische BiancoNero van Missoni en waarop de naam van het huis in opvallende zwart-witte letters is aangebracht.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide