2249
Interieurstoffen
Gepubliceerd: 22-08-2012 Laatste update: 08-06-2023

Emotioneel, schematisch, van nature onvoorspelbaar Missoni Home verenigt het exuberante spel van toeval en charme dat elk jaar opnieuw de meest bestendige musthaves opfrist.

De basis zijn repetitieve en geometrische figuren. De bloem brengt de nieuwe boodschap. Uit die terugkerende dualiteit put Missoni Home steeds opnieuw passie en energie. Een gedurfd verhaal, altijd anders maar coherent. Een uitdaging met yin/yang elementen, tegengesteld, vervlochten, overlappend. In een verrassend dynamisch evenwicht.

"Orchideeën en proteas zijn een voorwendsel om het Missoni-universum opnieuw te interpreteren: met de oneindige variatie in de geometrische motieven vormen ze de bloemrijke rode draad in de collectie 2011," legt Rosita Missoni uit. Meer dan op een specifieke kleurencode is de identiteit van de collectie 11 gebaseerd op het botanische karakter van de orchidee en de protea. De natuurlijke charme van elke bloem wordt minutieus verheerlijkt. Maar ook verveelvoudigd in takkenslingers, gepatineerde tapijtontwerpen, in reliëf geborduurde boeketten, uitgedekte bloemkronen, loofwerk, reuzengrote bloemblaadjes in treffende kleuren.

De charme van compacte faux-unis in drie dimensies vormt een tegenwicht voor de emotionele kracht ervan. De mysterieuze betovering van de botanische wereld ontpopt zich tussen de repetitieve flashes van het merk. Een uitdaging die onophoudelijk nieuwe schemas en ongekende sferen samenstelt om natuurlijke magie te confronteren met geometrische symbolen. De eeuwige voorliefde voor puzzels manifesteert zich in de kracht van ruiten en kepers, in het eindeloze gebruik van "faux unis", gestileerde zigzags en kronkelige golfjes, maar ook in de dambordmotieven en in de prachtig ineengestrengelde meanders met delicate schakeringen. En de strepen? Die zijn oeverloos en dragen in hun oneindig hypnotische repertoire het geheim in zich van een onuitputtelijke energie.

Enkele associaties om te herontdekken: pittige Schotse ruiten uitgespreid over een bed met orchideeën; kronkelende klimplanten op de muren; borduursel dat zetels die spelen met de zwaartekracht omhult; bekoorlijke sjaals uit grootmoeders tijd te gebruiken als plaid of in wol en gehaakt op een heerlijke XL-droompoef. Trendy zijn de zonnige zitballen in alle afmetingen met fantasievolle bekleding, BCBG regisseurstoelen, excentrieke ligstoelen voor het hele gezin, Cordula outdoor in opaalwit, exotisch geometrische, überdeco Afrikaanse of artistiek monochrome basisstoelen.

De texturen zijn gezocht. Voor de kenners: perkal van puur katoen en zijde, rips, satijn, jacquard, fils coupés, fluweel, doorstikte stof, kilts, duchesse, organza, borduurwerk in viscose, tricot of haakwerk, details in lurex en spandex, afwerking voor buiten, vuurbestendig Trevira en waterdicht PVC.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide