1485
Interieurstoffen
Gepubliceerd: 22-08-2012 Laatste update: 20-06-2017

Clarissa Hulse, één van de rijzende sterren uit de Britse designwereld, heeft besloten samen te werken met het toonaangevende interieurbedrijf Harlequin. Het zal haar eerste collectie voor Harlequin worden. Haar typische stijl en karakteristiek handschrift maken van Kallianthi, wat wilde bloemen betekent in het Oudgrieks, een betoverende collectie, geïnspireerd op de botanica. De collectie wordt voorgesteld op Decorex in september 2011.

Clarissa baseerde haar collectie op een aantal invloeden, waaronder haar liefde voor de plantenwereld, gedroogde bloemen en alles wat met botanica te maken heeft, lange wandelingen op het platteland en haar half-Griekse achtergrond. Zo toverde ze een bekoorlijke reeks prints, weefsels en behangpapieren bij elkaar, die erg nu zijn, maar tegelijk ook een tijdloze aantrekkingskracht bezitten.

Harlequin interieurstoffen, Kallianthi

inspiratiebrochures1.png

De prachtige stoffen zijn vooral gedrukt of geweven op natuurlijke weefsels zoals dupionzijde of linnen (of gemengd linnen). Vaak zijn ze versierd met metalen details die duidelijk met de juiste knowhow zijn aangebracht. Ze tonen Clarissas flair en de unieke manier waarop ze natuurlijke invloeden, die haar inspireren en enthousiast maken, interpreteert. Veelgeziene motieven zijn netels, fluitenkruid, verschillende grassoorten, varens, olijftakken, wilde bloemen en kruiden. Ze worden in Clarissas unieke stijl vaak voorgesteld tegen een subtiel donkere achtergrond. Er is ook een ontwerp met opvallend donkere strepen. Dat design is digitaal bedrukt opdat het 60 verschillende kleuren zou kunnen bevatten. Daarnaast zijn er twee voiles in natuurlijke kleuren, waarvan er één versierd is met kleine pareltjes, knoopjes en lovertjes.

Harlequin interieurstoffen, Kallianthi

Ook de vele soorten bekoorlijk behangpapier zetten het thema verder. Ze zijn erg krachtig, zowel wanneer ze afzonderlijk worden gebruikt, als wanneer ze in combinatie met de stoffen worden gebruikt. Sommige soorten behangpapier zijn afgewerkt met metaalachtige verf. Dat gaat van een Rothko-achtige donkere streep tot delicate grassprietjes die zachtjes bewegen in de wind en kleine bespikkelde blaadjes die gereflecteerd worden op een muur. Ze worden allemaal gedrukt op niet-geweven papier. Dat heeft niet alleen als voordeel dat het papier stabiel is, zodat het niet uitzet wanneer het wordt nat gemaakt, maar ook dat het papier meteen kan worden aangebracht op een behangklare muur.

Harlequin interieurstoffen, Kallianthi

Harlequin interieurstoffen, Kallianthi

In de loop der jaren heeft Clarissa haar eigen, hoogst persoonlijk kleurenpalet ontwikkeld. Dat is nergens meer duidelijk dan in Kallianthi. De collectie onderstreept haar flair en haar unieke manier van tinten combineren, dat telkens tot een adembenemend effect leidt. De collectie blinkt uit in prachtige fusies van helder en gedurfd, gecompenseerd door neutrale kleuren: kurkuma, magenta, paprika en groengeel; stralend roze, koraalblauw en steenkleurig; indigo, azuurblauw, limoengroen en as van rozen; vlaskleurig en knalroze; absintgroen, citroengeel en lichtbruin; donkergrijs, asgrijs en grijsblauw.

Harlequin interieurstoffen, Kallianthi

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide