2609
Harlequin Folia interieurstoffen
Gepubliceerd: 15-10-2012 Laatste update: 20-06-2017

Harlequin Design Studio ontwikkelde Folia, een bijzonder aantrekkelijke collectie, op het eerste zicht naïeve, maar tegelijk uitzonderlijk gesofisticeerde prints, stoffen, borduurwerk en behangpapier. Folia is geïnspireerd op de opvallende stijl van 20e eeuws Scandinavisch textiel, een combinatie van eenvoudig design met een overvloed aan schitterende kleuren. Folia is adembenemend krachtig met overwegend botanische motieven, geestelijk verheffend, inspirerend en erg mooi om naar te kijken.

Zelfverzekerd, kleurrijk en in klare lijnen tekent Folia verleidelijke motieven van meanderende bladerslierten, minimalistische tot rijke bloementaferelen en overvloedige pruim-, vijg-, peer- en olijfbloesems en verkwikkende lijnen in weelderige kleurencombinaties.

Borduurwerk in verschillende maten volgt het thema van de weelderige natuur, rijkelijk voorzien van delicate stiksels en sierknoopwerk. De bijpassende blokpatronen en lijnen in een tactiel getextureerd linnen vormen een harmonieus geheel met de prints en het borduurwerk aangevuld met een uitgebreid gamma fluweelzacht katoen in een verbazingwekkend kleurenpalet van 53 verschillende tinten.

WIN-VLOERKLEED.png

Het niet-geweven behangpapier, gedrukt in het VK, past contrasterend of aanvullend perfect bij het stof. Sommige reeksen hebben een achtergrond met het visuele effect van delicate weefsels, terwijl andere vertrekken van een witte achtergrond waarop de typische Scandinavische motieven schitterend tot uiting komen.

Het bruisende karakter van de collectie komt nog het beste tot uiting in het levendige en tegelijk bijzonder interessante kleurenpalet: nachtblauw, inkt- en hemelsblauw; woud, olijf, spinthout en appel; mimosa en saffraan; magenta, heidekruid en tomaat; biscuit, zeerob, duif en houtskool en schitterend wit.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide