1271
Voor iedere stek een prachtig wandrek
Gepubliceerd: 09-10-2021 Laatste update: 25-09-2021

Producten met een mooi verhaal, wij zijn er dol op! Overal kun je tegenwoordig verantwoorde producten kopen die fairtrade zijn geproduceerd maar wanneer dit ook nog eens dicht bij huis is, wordt het helemaal leuk en tastbaar. Vroeger associeerde je dit soort spullen wellicht nog met de wereldwinkel en had het een ietwat stoffig karakter maar dat is al lang niet meer zo. Wij stuitten onlangs op het super concept van MijnWand uit Zwolle verkrijgbaar bij Studio Perspective. En nadat jij hun spullen hebt gezien, snap je ongetwijfeld waarom.

Zo leuk, wand...

Voordat we het over de enorm hippe spullen gaan hebben die ze maken, leggen we eerst het verhaal achter de producten uit. Het concept is gestart door Abdiwahab Ali, een jongen die op 11-jarige leeftijd alleen naar Nederland kwam vanuit Somalië.

Na een hobbelige weg afgelegd te hebben heeft hij zijn passie gevonden in het werken met hout en metaal. De levenservaring die hij inmiddels rijk is wil hij delen met andere jongeren die om diverse redenen moeite hebben om een vak te leren. Als dit geen inspirerend verhaal is..

Het hout niet op..

Naast dat Abdiwahab jongeren een kans biedt, biedt hij dit ook voor producten. Zo geeft hij gekapte bomen uit de stad Zwolle een tweede leven door het hout te gebruiken voor de wandrekken. Hout wat anders ergens in een versnipperaar terecht was gekomen.

Er wordt gebruik gemaakt van nieuw metaal, afkomstig uit een fabriek uit Nederland. Hier is dus niet veel transport mee gemoeid geweest, wat het een stuk duurzamer maakt dan het bijvoorbeeld helemaal uit China laten komen.

Het hout en dit metaal worden samen gebruikt om wandrekken van te maken. En hier zijn ze echt onwijs creatief mee.

Alle hoeken en ...

Wie denkt aan een wandrek, ziet wat plankjes aan de wand voor zich. Maar de mensen van MijnWand hebben hier toch wel even een andere draai aangegeven. Zo is het handige hoekrek Jenna ideaal voor dat ene hoekje in je huis waar je anders niks mee kunt. Ook wandrek Sunset vinden wij erg gaaf, lees vooral ook even het verhaal achter de inspiratie.

hoekrekvierkant_kopiëren.jpg

Dus op zoek naar iets voor aan de wand, waar je in alle opzichten een goed gevoel bij hebt? Dan is dit echt een enorme tip! Voor ons waren er geen redenen meer om niet zo’n leukerd te bestellen, want hadden we al gezegd dat ze ook nog eens heel stylish zijn?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide