1394
Trendy tafelzeil
Gepubliceerd: 01-05-2020

Tafelzeil heeft een beetje een stoffig imago, maar vandaag de dag kan je alle kanten op met een tafelzeil. Bovendien is het heel praktisch tijdens het eten of met kinderen. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over vlekken of vocht en bovendien kunnen je kinderen lekker kleuren en knutselen, zonder dat de tafel eraan ten onder gaat. Wij vertellen je over de leukste trends en designs op het gebied van tafelzeil.

 

Leuke designs

Een tafelzeil is goedkoop, daarom kan je er gemakkelijk meerdere kopen om eens te variëren met het uiterlijk van je eettafel. Zo kan je een feestelijk tafelzeil kopen voor een kinderfeestje of een thema tafelzeil voor de Paasbrunch of het Kerstdiner. Vandaag de dag zijn de ruitjes tafelzeilen ook helemaal terug van weggeweest. Je kunt kiezen voor een combinatie rood-wit, blauw-wit en nog veel meer. Bovendien heb je ook keuze uit verschillende patronen. Iets wat ook steeds populairder wordt is het Mexicaanse tafelzeil. Dit zijn uitbundige, vrolijk gekleurde tafelzeilen in uiteenlopende designs.

Gecoat tafellinnen

Een tafelkleed heeft toch net iets meer allure dan een tafelzeil. Echter heeft een tafelkleed wel een nadeel. Gemorste dranken, zoals koffie of thee, dringen door het tafelkleed heen en kunnen je tafel alsnog beschadigen. Daarom zie je tegenwoordig ook steeds meer gecoat tafellinnen. Dit zijn tafelkleden met een coating die voorkomt dat water of vocht kan doordringen. Zo heb je de allure van een tafelkleed met het gemak van een tafelzeil. Je kunt deze tafelkleden in vrijwel alle afmetingen verkrijgen, ook als je op zoek bent naar een rond tafelkleed in een bepaalde afmeting.

Tafelbeschermers

Wat je ook steeds vaker bij mensen in huis ziet zijn de transparante tafelbeschermers. Dit is een doorzichtig tafelzeil van enkele millimeters dik. Het voordeel van dit tafelzeil is dat jij je mooie tafel in het zicht houd, maar je ook geen zorgen hoeft te maken over vlekken of geknoeide thee of koffie.

Omdat je tafel gewoon in het zicht blijft kan je deze tafelbeschermer gewoon de hele dag laten liggen. Zo kan jij toch je mooie tafel laten zien aan jouw gasten en hoef jij je geen zorgen te maken over geknoeide etensresten of je kinderen die aan tafel in de weer zijn met stiften of lijm.

Placemats

Placemats zie je steeds minder, maar ze zijn weer toe aan een comeback. Tegenwoordig heb je niet meer alleen plastic placemats of textielen placemats, maar ook heel veel keuze uit trendy designs en placemats die een mooie, decoratieve functie hebben. Denk bijvoorbeeld aan placemats van riet, zeegras of placemats met een marmeren look.

Kies voor een tafelzeil, tafelkleed of placemat of mix en match om elke dag iets anders op tafel te hebben.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide