4358
Sneak preview IKEA voorjaar 2019
Gepubliceerd: 06-12-2018 Laatste update: 04-05-2021

Grafische patronen en kleur in de nieuwe producten. IKEA brengt nieuwe energie in huis met producten in vrolijke kleuren en opvallende grafische prints geïnspireerd op de jaren ’60 en ‘70. Het Zweedse woonwarenhuis nodigt uit om prints en materialen op onverwachte, nieuwe manieren te combineren. De collectie bestaat uit kleurrijk textiel, waaronder dekbedovertrekken, gordijnen en kussenhoezen, handige opbergmeubels zoals nieuwe ladekasten en opbergdozen van bamboe, decoratieve hanglampen en opvallende kleden.

  ikea-voorjaar-2019-collectie-18 kopiëren.jpg

Jaren ’60 bloemenprints en geometrische vormen

WIN-VLOERKLEED.png

Geef de keuken een verrassende uitstraling met de YTTERBYN deurtjes met grafische patronen die in de jaren ’70 zijn ontworpen door 10-Gruppen, een invloedrijk Zweeds designcollectief. Alle deurtjes hebben een andere print, maar je kan ze onderling goed combineren. Het SOMMARASTER dekbedovertrek brengt de lente in de slaapkamer met een bloemenprint geïnspireerd op de Zweedse jaren ’60. Het vrolijke SIGRUNN textiel van 100% duurzaam verbouwd katoen kan je op verschillende manier gebruiken – als tafelkleed, kamerscherm of gordijn. De geometrische print met felle kleuren en wit als basis combineert goed met de effen kleuren die in de print voorkomen. Het rechthoekige kussen SKÄRVFRÖ met grafische zwart-witprint is fijn als nekkussen of als steun voor je onderrug.

ikea-voorjaar-2019-collectie-22 kopiëren.jpg

Gordijnen openen vanuit je bed

De gemotoriseerde KADRILJ en FYRTUR rolgordijnen bedien je vanaf je bed of bank met een afstandsbediening, de TRÅDFRI app of spraaksturing. FYRTUR is geheel verduisterend en KADRILJ laat een deel van het licht door. Zo creëer je jouw ideale omgeving voor een goede nachtrust en om geleidelijk wakker te worden. De GRÅTISTEL netgordijnen zijn perfect om gefilterd daglicht binnen te laten in je huis. De lichte, groene netstof is geïnspireerd op het materiaal dat gebruikt wordt voor luchtige sportkleding. De ROSALILL gordijnen geven kleur en warmte aan elke ruimte. De felrode stof met een grafisch wit ruitpatroon zorgt voor privacy, maar laat ook licht door. 

  ikea-voorjaar-2019-collectie-10 kopiëren.jpg

Stijlvol en duurzaam opbergen

De zwartblauwe NORDMELA ladekasten zijn geschikt voor verschillende woonruimtes. Zo is de hoge ladekast met hanggedeelte ideaal voor de slaapkamer en de lage ladekast – waar je ook op kunt zitten – handig voor in de hal of woonkamer. De RABBLA opbergdozen van bamboe en gerecycled polyester kun je makkelijk stapelen in je kledingkast of los als extra opbergruimte. De lage variant heeft verschillende vakjes om kleine spullen als sokken, sieraden en hobby-artikelen in op te bergen. De opbergdozen zijn gemaakt van waterbestendig materiaal en hierdoor ook geschikt voor in de badkamer.

  ikea-voorjaar-2019-collectie-16 kopiëren.jpg

Colour blocking kleden en robuuste stoelen

Met de effen LANGSTED kleden in beige, groen, turquoise en geel creëer je makkelijk een groter, colour blocking vloerkleed. De kleden zijn ook goed te combineren met de massief houten RÖNNINGE stoel in groen of licht berkenhout. Het traditionele Scandinavische ontwerp van de stoel is tijdloos, comfortabel en robuust - met recht een nieuwe designklassieker. Ook het KONGSTRUP kleed met asymmetrisch patroon in groen en turquoise past goed bij deze moderne stijl. SVALLERUP is een gladgeweven kleed met een strak zwart-wit patroon dat tweezijdig gebruikt kan worden. Door het gebruik van slijtvast materiaal hebben de kleden een lange levensduur.    

    ikea-voorjaar-2019-collectie-13 kopiëren.jpg                   

Hanglampen in speelse, verfijnde vormen

De moderne SKYMNINGEN hanglamp in wit of beige geeft een zacht en warm licht aan de kamer. De lamp heeft een luchtig, open ontwerp van twintig flinterdunne bladen die samen de vorm van een turbine creëren. De sierlijke vormen van de GRIMSAS hanglampen geven een decoratief schaduweffect op de muren. Er zijn twee versie van de GRIMSAS hanglamp: een bol van delicate witte bloemen en een vrolijke gele versie gemaakt van vormen van zeesterren.

ikea-voorjaar-2019-collectie-08 kopiëren.jpg


Vrolijk spelen en slapen

De KLAPPA babycollectie is ontworpen om de ontwikkeling van baby's te stimuleren door middel van kleuren, geluiden en vormen. Zo is er een babygym met figuurtjes uit het bos zoals een paddenstoel, kikkertje en een lieveheersbeestje, een vrolijk speelkleed met zee-thema en een mobiel met planeten. Alle producten zijn veilig voor kinderen en bevatten geen chemische kleurstoffen. Voor oudere kinderen en tieners zijn er het MÖJLIGHET dekbedovertrek en kussenhoezen met kleurrijke, grafische prints in wit, roze met groen en blauw met rood. 

ikea-voorjaar-2019-collectie-01 kopiëren.jpg

Slapen op een Tom Dixon voor IKEA

In februari lanceert IKEA het tweede deel van de samenwerking met Tom Dixon voor de DELAKTIG serie. Dixon ontwierp een lichtgewicht aluminium bedframe dat naar eigen smaak en stijl kan worden gepersonaliseerd met de accessoires: een hoofdbord in strak zwart aluminium of warm rotan, nachttafeltjes en moderne zwarte vloerlampen die je vast kunt maken aan het bedframe. Het bedframe past bij de items die Tom Dixon eerder ontwierp voor de DELAKTIG serie. Voor de stoel komt er dit voorjaar een nieuwe hoes in een kleurvaste, stevige stof in de kleuren dusty pink, soft beige en stone grey. 

IKEA kondigt ook een derde samenwerking met Tom Dixon aan met een focus op duurzame stadslandbouw. Het ultieme doel van deze samenwerking is om betaalbare en toekomstgerichte manieren te vinden om zowel thuis als daarbuiten planten en groenten te kweken. De producten zullen in de loop van 2021 verkrijgbaar zijn.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide