1622
Kussens Cushion
Gepubliceerd: 05-09-2012 Laatste update: 21-11-2017

Ragbag geeft met The Cushion wederom het juiste voorbeeld! Het laat zien dat met gerecyclede materialen prachtige en kleurrijke producten gemaakt kunnen worden. Door hergebruik van oude saris maakt Ragbag kussenhoezen met unieke kleurencombinaties. Daarnaast creëert The Cushion ook nieuwe werkgelegenheid in de sloppenwijken van New Delhi.

The Cushion bestaat uit een serie van 3 verschillende formaten kussens: small (35x50 cm), medium (50x70 cm) en large (70x100 cm). De vulling van de kussens bestaat uit gerecycled polyether schuim uit de meubelindustrie. Ragbag is toonaangevend als het gaat om sociaal en economisch duurzaam werken. Met dit nieuwe project van Ragbag verdienen weer tientallen bewoners in de Indiase stad New Delhi een eerlijk salaris. Ook draagt Ragbag bij aan een beter milieu door van afval weer bruikbare producten te maken. Ragbag is sinds 2004 werkzaam in de Indiase steden Delhi en Calcutta.

Met het maken van tassen, organizers en agendas van gerecycled plastic, verdienen meer dan 100 ragpickers een eerlijk salaris. Afgelopen januari werd de manier van werken van Ragbag beloond met de Brand with a Conscience Award 2009. Producten van Ragbag worden via websites en winkels verkocht in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Australie, Amerika en Japan.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide