5987
Nieuwe voorjaarscollectie van IKEA brengt natuur in huis
Gepubliceerd: 25-02-2021 Laatste update: 25-07-2021

De nieuwe voorjaarscollectie van IKEA bestaat uit producten met een tijdloos design en natuurlijke materialen. Een handgemaakt tapijt met een kleurrijk patroon dat het water op aarde symboliseert, een lamp uit de jaren zeventig die spannende schaduwen en lichteffecten creëert en een waterafstotend kleed voor picknicks in de natuur. De keukenfronten, stoelen en tafel gemaakt van het duurzame en stevige bamboe geven het huis een frisse uitstraling. De collectie is vanaf april verkrijgbaar.

Omarm de natuur in huis

PH170263_kopiëren.png

De nieuwe FRÖJERED keukenfronten zijn de eerste fronten uit de collectie van IKEA gemaakt van bamboe. Bamboe is een duurzaam materiaal: het groeit snel, produceert veel zuurstof en is sterker en flexibeler dan de meeste houtsoorten, waardoor het een leven lang meegaat. De ingebouwde handvatten versterken het strakke, moderne design van de keukenfronten. De VOXLÖV stoelen – van bamboe en gevlochten papiertouw – zijn niet alleen een milieuvriendelijke keuze, ook een comfortabele. De stoelen matchen goed met de bamboe VOXLÖV tafel en zijn door het prettige zitvlak geschikt om urenlang te tafelen met vrienden of familie. 

inspiratiebrochures1.png

Tijdloos design

PE798153_kopiëren.png

De TRUBBNATE hanglamp is een heruitgave van een designklassieker, die in de jaren zeventig voor het eerst in de IKEA winkels verscheen. De lamp – verkrijgbaar in wit en blauw – creëert door de ronde vormen een bijzonder schaduwspel en geeft diffuus en gezellig licht. De BORGEBY koffietafel heeft een subtiel en tegelijkertijd krachtig design. Door het lichte berkenfineer past de tafel bij elk interieur en het heeft een handige ruimte voor kleine spullen. 

PE800017_kopiëren.png

Ontwerp met een boodschap

Elk TVINGSTRUP tapijt is handgeweven door ambachtslieden in India, waardoor geen enkel stuk hetzelfde is. De warme kleuren en grillige vormen symboliseren het water op aarde. De 22-jarige Indiase designer K.C. Maura wil met dit ontwerp de boodschap uitdragen dat water eerlijk verdeeld moet worden onder de wereldbevolking. Ook werkt IKEA voor de HERVOR en HALLVI kussenhoezen samen met sociale ondernemers in India, die vrouwen helpen aan langdurig levensonderhoud. Het rode borduurwerk op de groene en witte hoezen is met de hand gemaakt. 

PE795311_kopiëren.png

Buitenleven

PH176545_kopiëren.png

Genieten van een picknick in het vroege voorjaar kan met de bijzondere FÄLTMAL deken van gerecycled polyester: de FÄLTMAL kan aan als een jas en is lang genoeg om het hele lichaam in te wikkelen. De deken kan ook ingepakt worden in een hoes met een rits, waardoor het functioneert als kussen. Het legergroene FJÄLLMOTT picknickkleed is waterafstotend en rolt handig op met de verstelbare bandjes. Perfect om overal mee naartoe te nemen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide