1651
Nieuwe spiegel kopen? 5 tips!
Gepubliceerd: 19-01-2021 Laatste update: 17-04-2022

Wil je een nieuwe spiegel kopen, dan heb je misschien al een idee in je hoofd. Misschien heb je al een bepaalde vorm gekozen en weet je al precies waar je die wilt hangen. Maar wellicht wil je nog wat inspiratie opdoen, zodat je een spiegel kiest waar je over 10 jaar nog steeds blij mee bent. Wij zetten 5 mooie spiegels op een rijtje en geven je wat handige tips.

De wandspiegel

De wandspiegel is waarschijnlijk de bekendste spiegel die er is. Niet zo gek ook, omdat deze spiegel vrijwel geen plaats inneemt, maar wel meerwaarde heeft voor je interieur. Deze spiegel zie je vaak boven een wasbak in de badkamer, maar ook in de hal is het een echte aanwinst. Spiegels laten elke ruimte optisch groter lijken. Ideaal wanneer je maar een kleine hal hebt. Kies bijvoorbeeld voor de moderne Umbra Hub Spiegel.

umbra-spiegel.png

inspiratiebrochures1.png

De tafelspiegel

 De tafelspiegel is wat minder bekend. Toch ken je deze waarschijnlijk al, bijvoorbeeld van een kaptafel of een dressoir. Hierop worden wel eens losse spiegels geplaatst op een standaard. Dit is een tafelspiegel. Het voordeel van een tafelspiegel is dat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen. Zo kun je het interieur af en toe weer helemaal aanpassen. Een spiegel in een andere hoek kan bijvoorbeeld net voor een betere lichtinval zorgen.

De staande spiegel

Een staande spiegel is een echte eyecatcher. Dit is de ideale spiegel voor een slaapkamer of inloopkast, maar ook in de woonkamer zal dit model zeker niet misstaan. Een staande spiegel is perfect om meer ruimte te creëren, maar is ook erg praktisch. Zo kun je altijd even checken hoe dat nieuwe stelletje staat of welke schoenen het beste bij een outfit passen.

De designspiegel

Dat design ook heel betaalbaar kan zijn, laten merken zoals Umbra, Spinder en Zuiver wel zien. De spiegels van dit merk zijn met zorg ontworpen en vallen vaak op door hun krachtige vormen. Bijzonder is bijvoorbeeld ook de Broste Kopenhagen Kunst Spiegel. Ga je voor origineel en eigentijds, dan is de designspiegel vast iets voor jou.

broste-kopenhagen-spiegel.png

De barokke spiegel

De barokke spiegel valt op vanwege de versierde lijst, vaak in goudkleur uitgevoerd. Deze spiegel past perfect bij een klassiek interieur, maar kan ook prima in een modern interieur geplaatst worden voor een mooi contrast.

Kun je niet genoeg krijgen van al deze mooie spiegels? Check dan de spiegels op bol.com eens!

Tips voor het onderhouden van je spiegel

Een spiegel moet regelmatig schoongemaakt worden, omdat er vaak druppels op te zien zijn. Ook komt er wel eens een waas over je spiegel, bijvoorbeeld doordat deze regelmatig beslaat. Een spiegel schoonmaken kan niet met elk schoonmaakmiddel. Het beste kun je dit met heet water doen, eventueel in combinatie met afwasmiddel. Een microvezeldoekje is het handigst om te gebruiken.

Wil je dat de spiegel helemaal niet meer beslaat? Wrijf deze dan in met scheerschuim of afwasmiddel en veeg dit weer weg met een schoon doekje. Minder onderhoud, mooiere glans!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide