8320
IKEA woontrends najaar 2019
Gepubliceerd: 26-09-2019 Laatste update: 30-06-2020

IKEA lanceert in oktober een flink aantal nieuwe collecties en producten. Van limited collecties tot vaste collecties voor volwassenen, kinderen en huisdieren: allemaal gericht op het creëren van een gezellige sfeer in huis tijdens de koude herfst- en wintermaanden. Hieronder een overzicht van de nieuwe collecties en producten die vanaf oktober verkrijgbaar zijn bij IKEA.Wintercollectie: comfort en warmte in drukke winterperiode

IKEA brengt comfort in de wintermaanden, een periode die voor veel mensen stressvol kan zijn. In de nieuwe limited wintercollectie vind je alles wat je nodig hebt voor koken, eten, decoreren en inpakken. De collectie is gericht op samenzijn: het op een fijne en gezellige manier samen feest vieren. De producten hebben vrolijke en gedurfde vormen met een Scandinavisch tintje - met simpele en tegelijkertijd rijke patronen. Rood, blauw en neutrale kleuren voeren de boventoon.

inspiratiebrochures1.png

PH163758.jpg

PH165452.jpg

IKEA lanceert twee limited collecties: VÄRMER en HANTVERK. De producten van VÄRMER zijn ontworpen om tijdens de wintermaanden een gezellige, knusse sfeer in huis te creëren. Samenzijn - in de vorm van koken, eten, praten en ontspannen - staat ook hier centraal. HANTVERK, Zweeds voor 'vakmanschap', is een collectie van handgemaakte manden, keramiek en textiel. Elk product, van bloempot tot kussensloop en van vaas tot placemat, vertelt het verhaal van een bijzondere samenwerking met sociale ondernemingen uit Thailand, India en Jordanië.

PH164311.jpg

PH164002.jpg

De nieuwe najaarscollectie van IKEA combineert modern en traditioneel design met opvallende kleuren als blauw, rood en verschillende tinten groen. De collectie bestaat onder andere uit kasten met traditionele accenten als een druppelhandgreep en kussenhoezen, dekbedovertrekken en een douchegordijn met designs geïnspireerd op Zweeds handwerk. Scandinavische en Japanse eenvoud zie je terug in het aardewerken servies en de lamp gemaakt van wit rijstpapier. Het merendeel van de nieuwe producten wordt vast opgenomen in het assortiment van IKEA. Speciaal voor huisdieren en hun baasjes voegde IKEA nieuwe producten toe aan de LURVIG collectie: van heerlijk zachte kattenhuisjes tot keramieken etensbakjes en kussens in wit, roze, lichtgrijs en zwart.

Collecties voor kinderen

PH166049.jpg

Dit najaar staan spelen en kinderen centraal bij IKEA met onder andere de RÖDHAKE, UPPTÅG en SAGOSKATT collectie. Voor baby's is er heerlijk zacht textiel met patronen geïnspireerd op Zweedse sprookjes: van een deken voor in de kinderwagen tot een handdoek met capuchon. De UPPTÅG collectie prikkelt de fantasie van kinderen met kussens in de vorm van een luchtballon of bus en een zacht kleed met vrolijk gekleurde boot om op te spelen. Samen met de jongste designers ter wereld maakte IKEA de SAGOSKATT 2019 collectie: zes bijzondere knuffels ontworpen door kinderen tussen de 5 en 9 jaar oud. Dit jaar organiseert IKEA opnieuw de tekenwedstrijd voor de SAGOSKATT collectie.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide