4088
IKEA prikkelt creativiteit met SJÄLVSTÄNDIG

Hoe kleiner de wereld lijkt te worden, hoe meer behoefte er is om anders te zijn dan de rest. Met die gedachte in het achterhoofd ontwierp IKEA de limited SJÄLVSTÄNDIG collectie. De nieuwe collectie breekt met bestaande regels en laat mensen thuis een eigen draai geven aan de producten. Het Zweedse woonwarenhuis prikkelt de creatieve en rebelse kant van mensen met opvallende producten als een modulair tapijt en keramische vazen met een persoonlijke handtekening en handafdruk. De collectie is vanaf oktober verkrijgbaar bij IKEA.

 

ikea-SJALVSTANDIG-21.png

Carpet diem
IKEA ging voor deze limited collectie op zoek naar manieren om producten aan te kunnen passen aan je eigen stijl. Uit onderzoek van het woonwarenhuis blijkt dat mensen behoefte hebben aan het personaliseren van spullen - om zich te kunnen onderscheiden en om een 'persoonlijke band' op te bouwen met het product. Het modulaire tapijt bestaat bijvoorbeeld uit verschillende geometrische vormen met diverse kleuren en patronen die je thuis naar eigen wens kan combineren. Met de verstelbare poten kan je meubels aanpassen aan jouw specifieke wens, bijvoorbeeld door zelf te verven of de hoogte aan te passen. 

ikea-SJALVSTANDIG-04.png

Vazen met een verhaal en kussens op de grond
IKEA vroeg de medewerkers in de fabriek om hun handafdruk en handtekening in de keramische vazen te zetten - elke vaas is dus uniek. "Het is belangrijk om te benadrukken dat het om mensen gaat, niet om machines. Heel speciaal dat hun handtekeningen nu de hele wereld over reizen", vertelt Maria O'Brian, Creative Leader IKEA. De SJÄLVSTÄNDIG collectie daagt uit om buiten de gebaande paden te treden. Zo zijn de blauwe en zalmroze kussens niet bedoeld voor op de bank of de stoel, maar om op de vloer te leggen. Het gele schelpvormige kussen kan je uitgerold neerleggen, of oprollen tot een punt. Met de rollen tape in verschillende kleurencombinaties maak je thuis een eigen kunstwerk.

ikea-SJALVSTANDIG-15.png

ikea-SJALVSTANDIG-07.png

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Met onze gratis Styleguide krijg je alle tools in handen om je interieur naar een hoger niveau te tillen. Of je nu houdt van minimalistisch of juist van kleurrijk en gedurfd, onze Styleguide biedt voor ieder wat wils. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners