888
IKEA OSYNLIG geurkaars

IKEA lanceert OSYNLIG: een limited collectie van dertien geurkaarsen. Geur in huis kan heel bepalend zijn voor hoe je je voelt. De geuren van OSYNLIG roepen verschillende emoties op - emoties die soms moeilijk in woorden zijn uit te drukken: van nostalgische gevoelens tot dromen over dingen die nog komen gaan.

Geuren zijn overal, maar we kiezen zelden bewust voor een geur in huis. OSYNLIG, Zweeds voor 'onzichtbaar', versterkt het comfortabele gevoel van thuis en maakt high-end 'onzichtbaar design' toegankelijk voor een breed publiek. De collectie werd ontwikkeld in samenwerking met Ben Gorham, oprichter van het luxe parfum- en modehuis BYREDO.

PH175237.jpg

Comfortabel gevoel

Door uitgebreid onderzoek en langs te gaan bij mensen thuis, leerde IKEA hoe sterk geur van invloed is op ons humeur of gevoel. We associëren geur vaak met thuis: meer dan 40% van de mensen denkt dat hun huis een eigen, herkenbare geur heeft. De 'bulbus olfactorius', het deel van de hersenen dat ruikt, is nauw verweven met ons emotionele systeem. Dit betekent dat het in staat is om herinneringen op te roepen aan plekken waar je bent geweest of aan mensen die je hebt ontmoet. Dat is ook een van de redenen waarom we ons zo comfortabel voelen in ons eigen huis en in de huizen van onze vrienden. Dat idee vormde de inspiratie voor de OSYNLIG collectie.

hendersmagazinebanner.png

Ben Gorham: "De geur van je huis is heel emotioneel en bepaalt grotendeels hoe jij je daar voelt. Je thuis voelen draait om meer dan praktische en functionele dingen - thuis is de plek waar je samenkomt met familie en vrienden en herinneringen maakt."

Dertien geurkaarsen

De OSYNLIG collectie bestaat uit dertien verschillende geurkaarsen, die zijn opgedeeld in drie categorieën - fris, bloemig en houtig. De kaarsen zitten in keramieken potjes van verschillende maten. Elk potje heeft een glazuurlaag van twee kleuren die staan voor de ingrediënten van de geurkaars. Als de kaarsen zijn opgebrand, kan je de potjes gebruiken om kleine dingen in op te bergen of om je huis mee aan te kleden. Met dertien verschillende soorten kaarsen hoopt IKEA dat er voor iedereen een juiste geur tussen zit. Het driehoekvormige teken op de potjes staat voor de gelaagdheid van geur - eerst herken je één geur en pas later onderscheid je verschillen.

Ben Gorham

Gorham richtte in 2016 het luxe parfum- en modehuis BYREDO op, dat inmiddels bekend staat om de simpele, rauwe ingrediënten en sprekende, minimalistische verpakkingen. Zijn streven is om herinneringen en emoties te vertalen naar producten en ervaringen. Het eerste parfum dat hij creëerde, baseerde hij op de herinnering aan de geur van zijn vader. Inmiddels produceert Gorham ook leren producten en accessoires.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners