1452
Decoraties: een onmisbare sfeermaker in huis!
Gepubliceerd: 25-01-2019 Laatste update: 31-01-2019

Ken je dat gevoel nog van vlak na de verhuizing: zo kaal, zo ongezellig? Decoraties ophangen heeft zelden prioriteit en dus voelt een nieuw huis de eerste dagen nog saai en onpersoonlijk. Wacht er niet te lang mee, want decoraties zijn echte sfeermakers! Onmisbaar en oh-zo-leuk. Wij geven je een paar tips.

 

  1. aDe kracht van herinneringen

Misschien wel de fijnste manier om je muren te versieren is met foto’s van vakanties, bijzondere momenten met vrienden en familie, een mooi portret van je kind of hond… Dat kan natuurlijk op ouderwetse wijze: met foto’s in een lijstje. Of nog meer retro: met polaroids op een prikbord. Maar wat denk je van een foto op acrylglas? Dat landschap in Afrika komt zo helemaal tot recht. Erg leuk: een heuse poster van je zoon als superster, op zijn eerste Halloween feestje. Ook een mooie baklijst brengt een foto echt tot leven. Kijk maar eens op myposter voor inspiratie!

  1. Lekker stickeren

Ook stickers zijn een geweldige manier om je kale muur aan te kleden. Muurstickers zijn eenvoudig, goedkoop en heel effectief! Beplak die hele grote slaapkamermuur met silhouetstickers van een berkenbos, compleet met hertjes en vogels. Of kies juist voor een kleurrijke kraanvogel boven de televisie. Mooie teksten doen het ook altijd goed! En maak je kleintje blij met gezellige dieren op de muur in zijn slaapkamer.

  1. Haal de natuur in huis

Natuurlijk, een paar plantjes hebben we allemaal in de woonkamer staan. Maar met een beetje creativiteit zijn groene planten en bloemen de perfecte decoratie! Denk bijvoorbeeld aan een plantenbak in een netje van touw, dat je boven het dressoir hangt. Of plak gedroogde bloemen op de kale muur van het toilet! Veel, heel veel vaasjes met plukbloemen zorgen voor gezelligheid in het voorjaar en de zomer: ’s winters zet je er gewoon een paar kunstbloemen van zijde in. Ook een wandrek met kruidenplantjes erin doet het leuk als decoratie in de keuken.

  1. Slingers zijn niet alleen voor verjaardagen!

Een trend die je de laatste jaren veel terugziet is het gebruik van slingers als decoratie; en niet alleen op feestjes. Kleine houten hartjes staan bijvoorbeeld heel mooi boven een landelijk dressoir. Een slinger met kralen en de naam van je kind doet het fantastisch boven de box. Maar ook decoratieve klimop, een slinger van kleine lichtjes, of een touwtje met polaroids aan knijpers staan erg sfeervol in huis! Kijk eens rond: kan jouw huis nog wel wat extra sfeer gebruiken?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide