Gepubliceerd: 07-05-2018 10:28
2072
De juiste spiegel kiezen voor jouw interieur

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Wie is het mooiste van het land? Een beroemde vraag uit het sprookje Sneeuwwitje. Maar misschien kunnen we beter de vraag stellen welke spiegel het beste bij jouw interieur past! Het kiezen van de perfecte spiegel die aansluit bij jouw wensen en stijl, kan nog een hele zoektocht zijn. Spiegels zijn er namelijk in allerlei maten, vormen en kleuren. Naast de praktische functie van een spiegel, zijn ze ook nog eens mooi om als decoratie in te zetten. Dat maakt het vinden van de perfecte spiegel tot een geweldige missie, waar we je graag bij willen helpen.

Welke spiegelvorm kies je?
Een spiegel kan groot, middel of klein van formaat zijn. Het aanbod van spiegels is enorm. Van reusachtige spiegels tot exemplaren die je in je zak kunt stoppen; de spiegelvorm is afhankelijk van de functie die deze heeft. Hang je de spiegel op omdat je er dagelijks in wilt kijken of is het vooral een item die dient ter decoratie in jouw interieur? Wil je met een spiegel de ruimte groter doen lijken? Of moet je je hele outfit erin kunnen bekijken? Dat zijn handige vragen om jezelf te stellen voordat je daadwerkelijk overgaat tot het aanschaffen van een spiegel. Welke functie krijgt de spiegel die je in gedachten hebt? Met een spiegel van Sweetlivingshop.nl zit je altijd goed; het assortiment bevat voor elke woonliefhebber de perfecte spiegel.

Welke interieurstijl past bij jouw woonruimte?
De woonruimte waarin de spiegel komt te hangen, bevat een stijl die echt jouw smaak weergeeft. Hoe noem je deze stijl die je terugziet in deze kamer? Of jouw voorkeur uitgaat naar een Scandinavische, moderne of landelijke look, heeft invloed op de spiegel die je kiest. Bij een moderne interieurstijl past bijvoorbeeld een spiegel zonder franjes of tierelantijntjes. Het liefst moet deze wat strakker ogen en de tinten bevatten van de ruimte. Geniet jij van de Scandinavische woontrend, dan zou een spiegel met een houttint erg goed aansluiten. De spiegel dient onderdeel te zijn van de muurdecoratie van jouw gewenste woonstijl.

banner-woontrends-2024-mag.png

Van welk materiaal moet de spiegel gemaakt zijn?
Het materiaal waar de spiegel van gemaakt is, heeft invloed op de uitstraling van de spiegel. Is de spiegel ook nog eens wat groter, dan krijgt de spiegel de functie van eyecatcher en heeft het nog meer impact op jouw interieurstijl. Daardoor is het prettig als de spiegel matcht met de materiaalwensen die je ook terugziet in de huidige woonruimte. Heb je houten meubels? Dan past een houten spiegel er ook prachtig bij. Zie je veel zilver terug in de accessoires? Dan zou deze tint ook niet misstaan in de keuze van jouw spiegel. Het kan ook erg interessant zijn om op zoek te gaan naar boeiende contrasten in materiaalgebruik, zo springt de spiegel er echt uit.

Spiegels heb je in allerlei vormen, maten, kleuren en materialen. Op welke spiegel is jouw oog gevallen?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide