1241
Back to nature met Rugged Luxe van Rivièra Maison

Wanneer we het over fenomenen hebben op het gebied van styling en interieur dan is mag Rivièra Maison niet in dit rijtje ontbreken. Je hebt merken die de trends volgen en merken die de trends creëren. Riviéra Maison is zonder twijfel ééntje uit de laatste categorie.

Zij hebben de back to nature trend die we nu volop zien al vroegtijdig ontdekt en omgezet naar concrete woonconcepten. Dit signatuur is ook duidelijk te zien in de collectie die zij onlangs hebben gepresenteerd, de prachtige Rugged Luxe lijn. Wij zijn fan, in alle opzichten.

Terug naar de basis

Vanuit een stabiele basis kun jij de hele wereld aan. Dichtbij jezelf blijven en in contact met de natuur staan zijn hierbij essentieel. Dit is terug te zien in de Rugged Luxe collectie van Rivièra Maison. Zij hebben de basiselementen van de natuur als uitgangspunt genomen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van materialen als rotan en hout. Dit gesneden in organische vormen met natuurlijke rondingen.

Het stoere en edgy karakter is weergegeven door het gebruik van getint glas, ruw metaal en het hergebruik van materialen. Dit samen hebben zij weten om te toveren tot een collectie die samen te vatten is als Rugged Luxe en van begin tot eind klopt.

Van buitenuit

De trend die we in deze collectie terugzien, die van natuurlijke elementen van buiten naar binnen halen, gaat hand in hand met het seizoen waar we in zitten;De herfst. Een tijd waarbij we ons van buiten letterlijk weer naar binnen verplaatsen. We maken het binnen weer gezellig en knus. We gaan een tijd van rust en bezinning tegemoet, waarbij samenzijn de basis vormt.

Deze warmte en genegenheid wordt ook in het kleurenpallet doorgetrokken. Geen schreeuwende kleuren maar warme tinten als mosgroen, warm bruin en diep bordeaux. Om het toch luchtig te houden is een beige teint als basis een mooie toevoeging.

Details

Om het geheel af te maken worden gebreide patronen en prints afkomstig vanuit de natuur veelvuldig gebruikt. Rivièra haalt hiermee buiten naar binnen en maakt de overgang van seizoenen toegankelijk en welkom zonder het donker en duister te maken.

Go back to nature

We kunnen niet anders dan concluderen dat het dit fenomeen op woongebied het weer gelukt is ons te inspireren en de back to nature trend naar een niveau hoger te tillen.

Zij gaan niet voor kortdurende, uitgesproken trends maar springen in op een grotere maatschappelijke beweging. Hoe ze dit iedere keer weer perfect lukt is voor ons een raadsel, maar wij volgen ze maar al te graag op de voet.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners