2439
Ruimtelijk interieur met minimalisme

Wanneer je een klein huis of appartement koopt of huurt, kan het een uitdaging zijn om het huis ruimtelijk in te richten. Dit kan met minimalisme! Als je geïnteresseerd bent in interieur, ben je het begrip minimalisme vast al wel eens tegengekomen. Minimalisme is op dit moment één van de grootste trends op het gebied van interieur. Geen wonder, want je creëert een bepaalde rust. Hoe minder poespas, hoe beter! Minimalisme zorgt voor een ruimtelijk effect op elke kamer. Om je te helpen deze stijl door te voeren in je interieur, hebben wij tips voor je verzameld. Denk aan: spiegels, lichte kleuren en luchtige meubels.

 

Lichte kleuren en contrast

Door te kiezen voor lichte kleuren in je interieur, lijkt het alsof de kamer groter is. Zonlicht dat door de ramen op de muren schijnt, wordt gereflecteerd en daarom oogt de kamer ruimtelijk. Natuurlijk is het leuk om te kiezen voor verschillende kleuren bij elkaar, omdat dit gezellig oogt, maar dit heeft ook een nadeel. Zodra je de ruimte binnenkomt, komen de muren echt op je af en lijkt alles veel dichter op elkaar. Zorg daarom voor contrast. Dit kun je toepassen door witte muren te combineren met bijvoorbeeld een donkere vloer. Probeer ook je meubels zo neutraal mogelijk te houden. Als je echt houdt van kleuren, kun je altijd nog een aantal accessoires in één bepaalde kleur kopen.

 

Luchtige meubels

Als de basis van je kamer af is, kun je beginnen met het uitzoeken van meubels. Dit is eigenlijk het leukste gedeelte. De tip die wij je graag willen meegeven, is om te kiezen voor luchtige meubels. Luchtige meubels, wat moet je daar nou van verwachten? Dit zijn bijvoorbeeld meubels op hoge poten of met een open onderstel. Als de onderkant van de meubels open is, creëer je een open uitstraling. Dit kun je bij bijna alle meubels toepassen. Vooral bij meubels die in het midden van de kamer staan, zoals bijvoorbeeld een salontafel. Nog op zoek naar een mooie design salontafel? Kijk dan naar een salontafel met open onderkant. Bijvoorbeeld één met metalen, stalen of houten poten. Je zult zien dat dit het verschil maakt in de ruimtelijke uitstraling van je interieur. Pas dit ook toe bij je eetkamerstoelen, eettafel en bank. 

Spiegels

Spiegels kunnen de illusie wekken dat de kamer nog veel langer doorloopt, waardoor het lijkt alsof de kamer groter is. Ideaal dus! Let er wel op dat je geen spiegel plaatst aan de andere kant van een raam. Als je dan veel zonlicht binnen krijgt, reflecteert de zon in je ogen en dat wil je voorkomen. Kies bijvoorbeeld voor één grote spiegel die je in de breedte op kunt hangen.

Opruimen!  

Het is niet leuk, maar door je huis of appartement opgeruimd te houden, oogt het ook ruimtelijker. Probeer de ruimte zo leeg mogelijk te houden, want hiermee creëer je een neutrale ruimte. Als je alles vol propt met onnodige spullen, wordt de ruimte ook weer donkerder omdat het licht geblokkeerd wordt. Ook kost dit weer extra veel schoonmaakwerk, waar je hoogstwaarschijnlijk geen zin in hebt. Als je nou eenmaal veel spullen hebt, raden we je aan om een grote opbergkast aan te schaffen. Kies een kast die tot aan het plafond komt, want ook dit oogt weer ruimtelijk én je hebt genoeg plek om je spullen op te bergen. Succes met het ruimtelijk inrichten van je interieur!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners