1655
Meer sfeer in huis halen? Zo doe je dat
Gepubliceerd: 17-12-2021

Zodra je de deur van jouw woning opent, wil je het gevoel hebben dat je thuiskomt. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar helaas is dat het allerminst. Worstel jij hier ook mee? Dan ontbreekt het mogelijk aan sfeer in huis. Gelukkig is het niet lastig om jouw woning sfeervoller te maken. Wij helpen jou hier graag een handje bij. Daarom vertellen we je in deze tekst hoe je meer sfeer in huis haalt.

Ga voor een vrolijke kleur op de muur
Wanneer alle muren in een ruimte wit zijn, oogt deze ruimte nogal kil. Dit draagt niet bij aan de sfeer in huis. In dat geval is het niet lastig om jouw huis sfeervoller te maken. Je kunt namelijk één of meerdere muren van een kleurtje voorzien. Kies bij voorkeur voor een warme, zachte kleur waar je een rustig gevoel van krijgt. Hierdoor ontspan je direct wanneer je thuiskomt na een lange dag werken. Smeer bij voorkeur geen (te) harde kleur op jouw muur, dit werkt vaak averechts.

Werk met accessoires
Heb je geen zin of tijd om één of meerdere muren in jouw woning te verven? Geen probleem, want ook dan kun je sfeer in huis halen. Met behulp van accessoires maak je het namelijk ook al een stuk sfeervoller. Heb je een landelijk interieur? Kies dan voor landelijke accessoires. Accessoires van hout zijn hier een goed voorbeeld van. Hout sluit namelijk naadloos aan bij de landelijke stijl. Dit geldt overigens ook voor riet. Uiteraard kun je ook nog voor allerlei andere vormen van kamer decoratie kiezen, zoals kussens, kaarsen of een leuke lamp.

Maak het persoonlijk
Jouw woning wordt extra sfeervol wanneer je hier een persoonlijk tintje aan geeft. Helaas hebben veel mensen geen idee hoe zij dit doen. Toch is het een stuk makkelijker dan je denkt. Zo kun je jouw interieur sfeervoller maken door foto’s op te hangen aan de muur. Dit kunnen foto’s zijn van mooie momenten, maar ook van herinneringen aan bepaalde personen of gebeurtenissen. Om een speels effect te creëren, hang je de foto’s op in lijstjes van verschillende afmetingen. Hang ze ook niet allemaal in de lengte op, maar bevestig een lijstje zo nu en dan ook ‘liggend’ aan de muur.

Schaf planten aan
Wil je meer sfeer in huis halen? Dan kun je er ook voor kiezen om planten aan te schaffen. Door hun groene kleur zorgen planten namelijk voor meer sfeer in huis. Je kunt ervoor kiezen om meerdere planten bij elkaar te zetten, maar je kunt ze ook verspreiden door jouw woning. Zorg er in ieder geval voor dat je niet allemaal dezelfde planten koopt. Doe je dit wel? Dan oogt jouw woning al snel saai. Planten zijn overigens niet alleen sfeerverhogend, maar ze zijn ook nog eens goed voor jouw gezondheid.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide