2339
IKEA en Hasselblad lanceren kunstcollectie
Gepubliceerd: 12-02-2018 Laatste update: 07-04-2022

IKEA introduceert in augustus een bijzondere fotocollectie in samenwerking met het Zweedse cameramerk Hasselblad en zeven topfotografen. Dit kondigde IKEA’s Head of Design Marcus Engman vandaag aan tijdens het Madrid Design Festival. De NORRHASSEL collectie bestaat uit acht foto's gemaakt door fotografen die eerder de Hasselblad Master Award wonnen. De NORRHASSEL collectie maakt kunst van topfotografen toegankelijk voor een breed publiek.

Uit het 'Life at home-onderzoek' van IKEA blijkt dat mensen de emotionele waarde van objecten steeds meer waarderen. Dit geldt met name voor millennials, die het belangrijk vinden om een uniek huis te hebben. Daar speelt kunst een belangrijke rol in: kunst roept emoties op en maakt een huis persoonlijk. Marcus Engman: "We weten hoe belangrijk het is voor het geluk en welzijn van mensen om toegang te hebben tot kunst. We lanceren deze collectie om creativiteit te prikkelen en om mensen na te laten denken over het type kunst waarmee zij zich thuis willen omringen.”

IKEA-en-Hasselblad-lanceren-kunstcollectie 12 kopiëren.jpg

inspiratiebrochures1.png

Fotografie van wereldklasse
De NORRHASSEL collectie bestaat uit werken van de prijswinnende fotografen Lars van de Goor (Nederland), Dmitry Ageev (Rusland), Hans Strand (Zweden), Bára Prášilová (Tsjechië), Ali Rajabi (Iran/VS), Tom D. Jones (België) en Joachim Schmeisser (Duitsland). "We willen onze liefde en passie voor fotografie delen met de wereld en een breder publiek de kans geven om werken van deze topfotografen te ontdekken. Met de NORRHASSEL collectie willen we mensen inspireren en fotografie van wereldklasse in hun dagelijks leven brengen", aldus Bronius Rudnickas, Marketing Manager van Hasselblad.

IKEA-en-Hasselblad-lanceren-kunstcollectie 10 kopiëren.jpg

De NORRHASSEL collectie bestaat uit acht posters (61x91 cm, m.u.v. foto Dmitry Ageev: 91x91 cm) en is vanaf augustus 2018 verkrijgbaar bij IKEA.

Over Hasselblad
Hasselblad, de toonaangevende fabrikant van middelgrote camera's en lenzen, is opgericht in 1941 in Zweden. Hasselblad camera's staan bekend om hun iconische ergonomische design, hoogstaande beeldkwaliteit en Zweedse vakmanschap. Al ruim een halve eeuw leggen Hasselblad camera's 's werelds meest iconische beelden vast, inclusief de eerste landing op de maan. De realistische fotokunst van Hasselblad verandert de manier waarop wij naar de wereld kijken. Hasselblad - gebruikt door NASA en de grootste fotografen van de wereld - blijft inspirerende producten met ongekende beeldkwaliteit maken.

IKEA-en-Hasselblad-lanceren-kunstcollectie 13 kopiëren.jpg

IKEA-en-Hasselblad-lanceren-kunstcollectie 11 kopiëren.jpg

IKEA-en-Hasselblad-lanceren-kunstcollectie 14 kopiëren.jpg

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide