1842
Een warm welkom: 5 tips voor het inrichten van je hal

De hal krijgt vaak weinig aandacht. Zo zonde! Want hier maak je de eerste indruk en bepaal je de sfeer bij het binnenkomen. Geef jij jezelf en je gasten ook een warm welkom? Met deze tips wel!

1: Licht

Zoals in iedere ruimte van het huis: laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen. Dat voelt fijn en laat je hal ruimer lijken. Zorg daarnaast ook voor goede verlichting. In de hal moet dat vooral functioneel zijn, maar een sfeerlamp erbij is natuurlijk ook nooit weg.

2: Opgeruimd

In de hal verzamelen zich al snel rommeltjes. Rondslingerende schoenen, tassen, sleutels, bonnetjes, brillen, noem maar op. In de gang leg je het gemakkelijk “even” neer. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte en geef alles een vaste plek. Weinig ruimte? Werk dan in de hoogte met een schoenenopberger aan de muur. Of een wandplank met leuke mandjes.

3: Kleur

Om van je woning een mooi geheel te maken, is het een goed idee om de kleuren uit je woonkamer ook in de hal terug te laten komen. Nu hoef je niet per se de muren in dezelfde kleur te verven. Je kan bijvoorbeeld ook denken aan accessoires in een kleur die in de woonkamer terugkomt. Over het algemeen kan je de kleuren het beste niet te donker maken in je hal, omdat het meestal een kleine ruimte is. Heb je een ruime hal met veel lichtinval? Dan kan je ook met donkerdere kleuren aan de slag.

4: Spiegel

Een spiegel mag niet ontbreken in de hal! Ga hierbij het liefst voor groot. Handig voor je laatste outfitcheck en het maakt je gang ruimtelijker.

5: Kapstok

Dat een kapstok handig is in de gang hoeven we je natuurlijk niet te vertellen… Wat wel een punt is om over na te denken: hoe vol is jouw kapstok? In veel huizen hangt de kapstok propvol. Niet mooi en niet handig. Zorg dus voor voldoende ruimte. Neem eventueel een grotere of een tweede kapstok. Of ga gewoon eens door alle jassen heen die er hangen. Hoe vaak worden die gedragen? De minder gedragen jassen kan je ook gewoon in de kast hangen.

Neem ook eens een kijkje op de website van IKEA voor mooie opbergoplossingen voor in de hal


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners