1519
Zo zorg je voor perfecte internet thuis
Gepubliceerd: 12-02-2021

Een huis met snel internet is belangrijk voor iedereen. Helaas heeft niet iedereen snel internet. Waar komt dat door? Wat kan je er tegen doen? Hoe zorg je ervoor dat traag internet wordt veranderd naar snel internet?

 

Internetsnelheid meten

WIN-VLOERKLEED.png

Het is verstandig om je internetsnelheid te meten. Dit laat zien of traag internet aan de provider ligt, of door andere factoren wordt veroorzaak. Bij het meten van de internetsnelheid moet een internetkabel in de computer worden gestopt. De reden hiervan is, dat dan de werkelijke internetsnelheid wordt gemeten. Als het vanuit een wifi-verbinding gemeten wordt zullen de resultaten lager zijn.

Tijdens het meten van je internet, is het verstandig om je internetabonnement erbij te pakken. Daarin staat vermeld waar jouw internet aan hoort te voldoen. Door je abonnement ernaast te houden kan je de resultaten vergelijken met wat er is afgesproken.

Als de resultaten van de test laag zijn, betekent dat het ligt aan de provider. Het is dan verstandig om te kijken naar een nieuwe provider. Er zijn verschillende internetproviders beschikbaar. Om het gemakkelijk te maken kan je gebruik maken van een provider vergelijken site. Dit biedt de goedkoopste provider aan. Wil je liever alleen je internet abonnement veranderen, dan kan je ook kijken naar internet abonnementen vergelijken.

Lage testresultaten kunnen ook een andere oorzaak hebben. Als je ADSL of VDSL hebt en/of je woont niet in de buurt van de telefooncentrale. Kan dat voor een trage internet verbinding zorgen. Houdt hier dus rekening mee, omdat de resultaten van de test daardoor ook laag kunnen zijn.

Zijn de resultaten van de test gewenst? Dat betekent dat het niet ligt aan de provider, maar aan andere factoren.

Andere oorzaken

Draadloos internet (Wifi) is handig, maar het heeft ook zijn nadelen. Zo kan de sterkte van het internet worden verzwakt, doordat er dikke (metalen) objecten in de weg staan als muren, vloeren en deuren. Die blokkeren het signaal en daardoor heb je geen wifi. Een oplossing hiervoor is een wifiversterker. Een wifiversterker is te vinden in elektronische winkels. Een andere oplossing is om je router te verplaatsen naar een centraal punt.

Als het verplaatsen van de router niet helpt, kan de oorzaak ook liggen bij de router zelf. Routers werken door gebruik te maken van frequentiekanalen, zoals 2,4 GHz-frequentie en 5 GHz-frequentie. Als het op het ene kanaal druk is, zal dat zorgen voor traag internet, dan als het rustig is op het kanaal.

Traag internet verbinding kan ook komen door het apparaat dat je gebruikt. Sommige apparaten zijn verouderd en kunnen daardoor minder processen aan. Wat er weer voor zorgt dat je internetverbinding verzwakt. De oplossing hiervoor is om je apparaat schoon te maken, zover dat kan. Hiermee wordt bedoeld om bestanden eraf te halen en niet het stof.

Om van traag internet af te komen en over te stappen naar snel internet, is het belangrijk om je internetsnelheid te meten en de resultaten te vergelijken met je internetabonnement. Uit die resultaten kan er gekeken worden naar een mogelijke oplossing als het overstappen van provider, andere router aanschaffen, versterker halen etc. Dit zal zorgen voor het perfecte internet thuis.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide